Hopp til innhold

HBO følger Netflix – kommer til Norge

I går ble klart at verdens største strømmingstjeneste, Netflix, kommer til Norge. Nå skal også den amerikanske TV-giganten HBO slå seg opp i de nordiske landene.

Boardwalk Empire

Steve Buscemi i Boardwalk Empire er bare én av HBOs mange suksesser.

Foto: HBO

– HBO er svært fornøyde med å komme til et nytt marked og et lovende samarbeid med Parsifal International, sier Simon Sutton, sjef for internasjonal distribusjon i HBO, til TimeWarner som eier HBO.

HBO er en av USAs største serieskapere, og har laget store suksesser som Sopranos, Six feet under, Sex and the city, True Blood, Game of Thrones og Boardwak Empire.

Tilbud til flere plattformer

Nå skal de tilby en tjeneste til nordiske seere. Selskapet har inngått en avtale med Parsifal International, drevet av svenske Peter Ekelund, som har lang fartstid i den betal-TV-bransjen.

– Det nordiske markedet for betal-TV har et stort utviklingspotensial, og spesielt for nye og innovative tjenester til flere plattformer, sier Peter Ekelund til TimeWarner.

Han håper nå at Parsifal International skal kunne bruke den erfaringen og ekspertisen de har til å utvikle et bredt og godt tilbud på flere plattformer.

Ekelund kan ikke kommentere noe mer utover det som står i den utsendte pressemeldingen, men sier at dette ikke bare er et prøveprosjekt.

– Det er en langsiktig satsing, i alle de fire nordiske landene, det er alt jeg kan si nå, sier han til NRK.no.

Tjenestene har fått navnet HBO Nordic, men det er ikke klart om det blir en ren nettbasert tjeneste, eller om det blir et tilbud på digital-TV.

Mye nytt for norske seere

Nyheten om HBO kommer bare noen timer etter at Netflix bekreftet at de kommer til Norge i løpet av året.

Selv om verken Netfilx eller HBO vil gå ut med så mye informasjon, ser det hvert fall ut til at det kan blir et veldig bredt TV-tilbud for norske seere.

Netflix og HBO Nordic vil føye seg inn i rekken av de allerede eksisterende tilbudene av betal-tv.

TELEVISION-HBO The logo for HBO,Home Box Office, the American premium cable television network, owned by Time Warner, is pictured during the HBO presentation at the Cable portion of the Television Critics Association Summer press tour in Beverly Hills

Nå kommer HBO Nordic.

Foto: FRED PROUSER / NTB Scanpix

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters