Guri Schanke

Guri Schanke var gjest i Stjerneklart, mandag 14. mars.

Guri Schanke
Foto: Geir Evensen / NRK

Guri Annika Schanke ble født 14. desember i 1961 og er datter av skuespiller Liv Borg Thorsen og Hans Schanke som jobbet innen shipping. Guri er eldst av fire søsken og vokste opp på Røa i Oslo.

Guri Schanke har gått møbelsnekkerlinja på Elvebakken yrkesskole og interiørlinja på Statens kunst- og håndverkskole. Hun har jobbet i butikk, sentralbord, barnehage, på arkitektkontor, som servitør og som hjemmehjelp.

Teaterdebuten
Schanke debuterte som skuespiller på Oslo Nye Teater i 1982 og har siden den gang spilt i stykker som blant andre; Little shop of Horror, Annie Get your gun, Les Miserable, Den spanske flue, Miss Saigon og Chess.

Guri spilte også Gudrun i Spelet om Heiag Olav på Stiklestad i Nord-Trøndelag fra 1990 til 1995.

Schanke turnerte sammen med blant andre Toralv Maurstad, Tor Endresen og Bettan med julekonserten Stille Natt, Hellige Natt fra 1995 til 2000. I tillegg har hun dubbet flere tegnefilmer, som Pocahontas, 101 Dalmatinere og Den lille Havfruen.

MGP og kongebursdag
I 2006 tok hun seg til finalen i TV2programmet Skal Vi danse og året etter representerte hun Norge i semifinalen under Eurovision Song Contest. I 2007 sang hun også for Hans Majestet Kong Harald på hans 70-årsdag.

Guri har også deltatt i flere tv-produksjoner, som Tv2s Hotel Cæsar, og hun holder også et musikalsk foredrag kalt, Slapp av, det ordner seg.

I 2007/2008 turnerte hun med Showgirls sammen med Elisabeth Andreassen, Hilde Lyrån og Marian Aas Hansen.

I 2008 satt Guri i juryen i TvNorgeproduksjonen Grease, hvor unge talenter kjempet om en rolle i oppsetningen med samme navn, som gikk på Oslo Spektrum.

Siden september 2009 har hun turnert sammen med svenske Tommy Nilsson.

Guri Schanke er skilt fra skuespiller Øyvind Blunck som hun har sønnene Edvart på 18 og Ludvik på 13 sammen med.

Guri bor på Bestum i Oslo sammen med kjæresten Dag Hvaring.

Kulturstrøm

 • Red Alert for kulturlivet

  Kulturarbeidere over landet har i dag aksjonert mot Regjeringas endringer blant annet i støtten til enkeltmannsforetak som rammer mange. I kveld er kulturinstitusjoner over hele landet farget rødt i støtte.

  Red Alert for kunstnerne på Rockheim
  Foto: Bent Lindsetmo / NRK
 • Konkurransen avlyst

  Nasjonale Turistveger har sendt ut brev til entreprenørene om at konkurransen om utbedring av rasteplassen på Hårr i Hå er avlyst. Dermed er det foreløpig ingen plan for å utbedre rasteplassen.
  Det var sterk lokal motstand mot «steiner på stylter».

  De omstridte "steiner på stylter"
  Foto: Mantheya Kula Arkitekter

Flere kulturnyheter