Hopp til innhold

Fansen delbetaler hans neste film

En dokumentar om Hollywood-regissøren David Lynch skal betales av donasjoner fra fansen.

David Lynch

Et selvportrett av David Lynch sendes i posten til de som gir 50 dollar i bidrag til en film om hans karriere.

Foto: FRANCOIS LO PRESTI / AFP

David Lynch har skapt seg et navn som en av de siste tiårenes fremste kultfilmregissører fra Hollywood. Blant hans mest kjente filmer er Wild At Heart, Mulholland Drive og Blue Velvet. I tillegg står han bak den genierklærte TV-serien Twin Peaks.

Nå skal en dokumentarfilm om regissøren delfinansieres av de som verdsetter hans arbeid. For å friste dem til å være med på spleiselaget, blir alle som gir 50 dollar tilsendt en kopi av Lynchs abstrakte selvportrett, skriver The Telegraph.

De som gir penger til «Lynch Three», som er den tredje filmen i en dokumentarserie om Lynch, får også mulighet til å sende inn spørsmål som kan bli stilt regissøren i filmen.

Produsent Jon Nguyen sier til The Times at en film kan ta lang tid å finansiere, så de foreslo denne måten å finansiere filmen på. Lynch ga tommelen opp til forslaget.

The Telegraph melder at denne måten å finansiere filmer på blir mer og mer vanlig i Hollywood. Pengegivere lokkes blant annet med å krediteres i rulleteksten.

Kulturstrøm

  • Gyldendalprisen til Hanne Ørstavik

    «En av Norges mest markante og særpregede forfattere», heter det om vinneren av Gyldendalprisen for 2023, Hanne Ørstavik.

    Dermed kan Ørstavik føye enda en gjev litterær pris til en liste som fra før av omfatter Brageprisen, Sultprisen, P2-lytternes romanpris, Amalie Skram-prisen, Oktoberprisen, Doblougprisen og Aschehougprisen.

    Gyldendalprisen er på hele en halv million kroner og deles ut annethvert år til «et særlig betydelig forfatterskap uavhengig av hvilket forlag forfatteren er tilknyttet».

    Hanne Ørstavik utgir bøkene sine på Oktober forlag, har skrevet til sammen 14 romaner, senest fjorårets «Bli hos meg», og er oversatt til 30 språk.

    Hanne Ørstavik, Gyldendalprisen
    Foto: Forlaget Oktober