Hopp til innhold

Facebook fjerner amme-bilder

Facebook fjerner bilder av mødre som ammer. I helgen samlet demonstranter seg foran Facebooks hovedkvarter i Palo Alto i California for å protestere mot sensuren.

Amming

En kvinne ammer sitt barn på et amme-arrangement i Paris i oktober. Slike bilder fjernes nå fra Facebook.

Foto: MICHAEl SAWYER / AP

Facebook sier at de ikke har noen problemer med amming, men at de ikke ønsker å vise bilder av synlige bryster. Aktivistene mener at bildene ikke er støtende, og at Facebook må anerkjenne at bilder av amming ikke er porno.

Nettavisen eFluxMedia skriver om Facebook-brukeren Heather Farley som i november lastet opp et bilde hvor hun ammer. Bildet ble slettet og Farley fikk en advarsel om at hennes profil ville bli slettet om hun lastet opp et slikt bilde igjen.

Startet protestgruppe

- Vi er enige i at amming er naturlig og vakkert, og vi setter pris på at mange deler denne erfaringen med andre på Facebook, sier nettsamfunnets talsmann Barry Schnitt til AsiaOne .

Likevel anser Facebook bilder som viser brystvorter eller det mørke området rundt selve brystvorten som vulgære. Barry Schnitt mener eksponering av slike bilder strider mot betingelsene for å få bruke nettjenesten, og derfor blir slike bilder nå fjernet.

Misfornøyde Facebook-brukere har startet en protestgruppe mot forbudet. Denne gruppen har nå over 81.000 medlemmer.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters