Hopp til innhold

Facebook fjerner amme-bilder

Facebook fjerner bilder av mødre som ammer. I helgen samlet demonstranter seg foran Facebooks hovedkvarter i Palo Alto i California for å protestere mot sensuren.

Amming

En kvinne ammer sitt barn på et amme-arrangement i Paris i oktober. Slike bilder fjernes nå fra Facebook.

Foto: MICHAEl SAWYER / AP

Facebook sier at de ikke har noen problemer med amming, men at de ikke ønsker å vise bilder av synlige bryster. Aktivistene mener at bildene ikke er støtende, og at Facebook må anerkjenne at bilder av amming ikke er porno.

Nettavisen eFluxMedia skriver om Facebook-brukeren Heather Farley som i november lastet opp et bilde hvor hun ammer. Bildet ble slettet og Farley fikk en advarsel om at hennes profil ville bli slettet om hun lastet opp et slikt bilde igjen.

Startet protestgruppe

- Vi er enige i at amming er naturlig og vakkert, og vi setter pris på at mange deler denne erfaringen med andre på Facebook, sier nettsamfunnets talsmann Barry Schnitt til AsiaOne .

Likevel anser Facebook bilder som viser brystvorter eller det mørke området rundt selve brystvorten som vulgære. Barry Schnitt mener eksponering av slike bilder strider mot betingelsene for å få bruke nettjenesten, og derfor blir slike bilder nå fjernet.

Misfornøyde Facebook-brukere har startet en protestgruppe mot forbudet. Denne gruppen har nå over 81.000 medlemmer.

Kulturstrøm

  • Céline Dion gjør comeback i OLs åpningsseremoni

    Arrangørene av sommer-OL i Paris bekreftet fredag at den canadiske artisten Céline Dion skal opptre under åpningsseremonien.

    Arrangørene har tidligere hintet om at den internasjonale popdronningen skulle opptre, men først fredag kveld ble det offisielt bekreftet, melder CNN.

    Céline Dion slutter seg dermed til Lady Gaga og den fransk-maliske artisten Aya Nakamura på scenen. Hun forventes å synge «L'Hymne à L'amour» – en hyllest til den franske legenden Edith Piaf.

    55-åringen måtte tidligere i år avlyse sin verdensturné fordi hun er rammet av sykdommen «stiff person syndrome», en svært sjelden, nevrologisk sykdom.

    Opptredenen i Paris er Dions første siden hun fikk diagnosen.

    (©NTB)

    Celine Dion begins world tour in her hometown
    Foto: ALICE CHICHE / AFP
  • Sendes på hemmelig oppdrag

    – Regissør Guy Ritchie er tydelig inspirert av klassiske «men-on-a-mission»-filmer. (...) Hans «The Ministry of Ungentlemanly Warfare» er løst basert på sanne figurer og hendelser under andre verdenskrig, men Ritchie behandler historien som en enkel machofantasi med tvilsom logikk og glimt i øyet, skriver filmkritiker Birger Vestmo.