Hopp til innhold

Slik har du aldri sett Eva Braun

Fascinerende bilder fra Eva Brauns private fotoalbum ser nå dagens lys.

Eva Braun3

Bildet er kalt “Meg som Al Jolson” og ble tatt i München i 1937. Eva Braun etterligner den amerikanske skuespilleren, Al Jolson fra filmen ”Jazzsangeren”, utkledd med parykk og svartmaling i ansiktet.

Foto: Galerie Bilderwelt / All Over Press

Innholdet som skulle vises her støttes dessverre ikke lenger.

Eva Braun1

Braun var atletisk. Her trener hun ved Koningsjøen i Berchtesgaden i 1942. Hun pleide å svømme ved elven som lå i nærheten av Hitlers hus i Berghof.

Foto: Galerie Bilderwelt / All Over Press
Eva Braun2

Braun i badedrakt ved Berchtesgaden i 1940.

Foto: Galerie Bilderwelt / All Over Press
Eva Braun3

Bildet er fra Berchtesgaden i 1940 hvor hun poserer med en paraply. Hun har blitt sett bade naken, noe Adolf Hitler syntes svært lite om.

Foto: Galerie Bilderwelt / All Over Press

Bildene gir oss et retrospektivt bilde av livet til Adolf Hitlers livsledsager og kone. De dokumenterer Brauns forhold til Hitler og hennes aksept i nazi-miljøet.

Bildene viser også at Eva Braun til tider var en rebelsk dame som likte å bade naken.

Konfiskert

Det er Hitlers tidligere fotograf Heinrich Hoffmann som har tatt bildene. Samleren Reinhard Schulz oppdaget bildene da han forberedte en utstilling av Hoffmanns bilder. De er nå offentliggjort gjennom bildebyrået Getty Images.

Samlingen ble konfiskert av den amerikanske hæren i 1945. Bildene ble senere tatt inn i det nasjonale arkivet, der mange i stor grad forble udigitalisert, skriver Daily Mail.

Les også: Bollywood lager Hitler-film

Eva Anna Paula Braun

Eva Braun ble født i 1912 og gikk på Beilngries klosterskole i byen med samme navn, hvor Evas familie bodde. Det sies at hun var en gjennomsnittlig elev, og en dyktig atlet.

Røykte og nakenbadet

Hun interesserte seg for mote, hunder, film og musikk. På et av bildene fra 1940 poserer hun lett antrukket med en paraply. Braun røyket, og hun likte å bade og sole seg naken. Dette syntes Hitler svært lite om, og han prøvde å holde henne godt skjult for det tyske folk. Braun og Hitler ble sjelden sett sammen offentlig.

Les også: Sannheten om Hitler-attentatet

Oppmerksomhetssyk

Braun ble kjent med Adolf Hitler i 1929 da hun arbeidet som hans sekretær. Det sies at hun aldri stilte aldri spørsmålstegn rundt noe Hitler stod for.

Ryktene sier at Braun var veldig oppmerksomhetssyk og hun simulerte blant annet et selvmordsforsøk for å bli sett av Hitler.

Les også: Hitlers lik ble gravd opp i 1970

Paret ble i rikskanselliets bunker under sluttkampene om Berlin 29. april i 1945. De begikk selvmord sammen dagen etter.

Kulturstrøm

  • «Victoria må dø» vant publikumspris

    Den norske filmen «Victoria må dø» vant publikumsprisen under årets Barnefilmfestival i Kristiansand.

    «Mounted Games» av Karen Houge vant årets pitchekonkurranse og «Smerteterskel» stakk av med prisen for beste kortfilm.

    Festivalsjef Cathrine Sordal forteller i en pressemelding at det har blitt vist 83 filmer fra 42 land under årets festival.

    Barnefilmfestivalen har i år delt ut 10 ulike filmpriser.

  • Aaron Sorkin skriv «The Social Network»-oppfølgar

    Aaron Sorkin held på med eit manus til det han kallar «ein slags The Social Network-oppfølgar», fordi han meiner Facebook har skulda for storminga av Kongressen i USA 6. januar 2021.

    Det sa Sorkin under ei direktesending av podkasten «The Town». Han vil derimot ikkje seia kvifor han meiner Facebook står bak storminga.

    Sorkin fekk ein Oscar for manuset til dramafilmen The Social Network frå 2010, regissert av David Fincher. Filmen tek for seg oppstarten av Facebook.

    Sorkin har tidlegare sagt at han ønsker å skriva ein oppfølgar som utforskar «den mørke sida» av Facebook, særleg dersom Fincher vil regissere.

    Aaron Sorkin
    Foto: GARY HERSHORN / Reuters