Ebers holder koken

70-talls funken lever - det sørger gitarist Jon Eberson for!

Jon Eberson
Foto: Erling Wicklund / NRK

Pål Thowsen
Foto: Erling Wicklund / NRK

Vår store gitarmester Jon Eberson feirer sine 60 år med et solid comeback, bøttevis av nye komposisjoner og en forrykende kvintett på tvers av generasjonene: På trommer Pål Thowsen, vidunderbarnet fra Lillestrøm som har rukket å bli 58.

På bass den allsidige og ettertraktede Sigurd Hole fra Rendalen, og på sax Kim-Erik Pedersen fra Hamar - begge jazzutdannet fra Norges Musikkhøgskole hvor Jon Eberson er en sentral pedagog.

Kim-Erik Pedersen
Foto: Erling Wicklund / NRK

Og ved det passe rufsete Fender Rhodes-pianoet sitter Jons 26-årige datter Marte Maaland Eberson, med bakgrunn fra blant annet jazzlinja på Griegakademiet i Bergen. Forventningene var høye i Victoria Teater – og ble mer enn innfridd.

NRK P2 tirsdag kl 19.30. På NRK Jazz også torsdag kl 9.00 og 21.00, fredag kl 16.00 og søndag kl 9.00. Nettradio når du vil: radio.nrk.no

Eberson Funk Ensemble
Foto: Erling Wicklund / NRK

Kulturstrøm

  • Pressestøtten økes

    Høyre, Frp, Venstre og KrF legger fem millioner kroner ekstra i potten for produksjonstilskudd til mediene. Samiske aviser får også fem millioner kroner. I det opprinnelige budsjettforslaget for 2019 fra Høyre, Frp og Venstre sto blant annet pressestøtten på stedet hvil, med en pott på 313 millioner kroner, skriver Medier24.

  • Får en million for sitt talent

    Sangeren Caroline Wettergreen (32) får Equinors talentstipend for klassiske musikere i 2018. Stipendet, som er på en million kroner, skal være en døråpner for unge norske musikere som ønsker en internasjonal karriere.