NRK Meny
Normal

Dr. Ozzy

Ozzy Osbourne har fått en noe uventet karriere.

Ozzy Osbourne som helsespaltist for The Sunday Times

Ozzy Osbourne som helsespaltist for The Sunday Times.

Foto: Stefan Ruiz/The Sunday Times Magazine

Ozzy Osbourne på scenen i Tel Aviv tidligere i høst

Ozzy Osbourne på scenen i Tel Aviv tidligere i høst

Foto: DAN BALILTY / Ap
Ozzy Osbourne

Ozzy Osbourne skriver nå på en ny spalte for Rolling Stone Magazine, der han skal svare på spørsmål om helse og livsstil.

Foto: Charles Sykes / Ap

Da The Sunday Times i sommer annonserte at de skulle få en ny helse-spaltist, ble mange forståelig nok skeptiske. Det var etter at de fikk vite at den nye skribenten var ingen ringere enn Ozzy Osbourne.

Vandrende mirakel

Den nye rollen til «Mørkets Fyrste» har imidlertid ikke gått ubemerket.

Nå skal han nemlig, ifølge avisa The Toronto Sun, fått enda en jobb som spaltist innen helse, bare denne gangen for musikkmagasinet Rolling Stone Magazine.

Den aldrende rockeren ser på seg selv som et vandrende medisinsk mirakel.

- Det kan jo være vanlig å havne på ei rotbløyte et par dager – men min varte i 40 år! På et tidspunkt kunne jeg drikke fire flasker cognac på én dag, blacke ut, for så å komme til meg sjøl og begynne forfra igjen, forteller Ozzy. Han mener det er et mirakel at han fortsatt lever til tross for sin utsvevende livsstil.

Livsstil og kosthold

Når han nå igjen trer på seg «legefrakken» er det for å «hjelpe» folk med spørsmål om livsstil og kosthold i en månedlig spalte i rockemagasinet.

Les også: Ennå gæren – etter alle disse årene

I den førstnevnte spalten har han tatt opp emner som vekttap, og ungdom med avhengighet i forhold til pornografi.

Han ga også råd om svimmelhet og bemerket at han en gang trodde at han led av denne diagnosen, bare for å bli fortalt av sin lege at han vaktisk bare var veldig full!

Sommer-turné

Den Birmingham-fødte vokalisten er kanskje mest kvalifisert som helsekonsulent gitt egne opplevelser, ikke bare med rusmisbruk, men uhell mer generelt.

For øvrig blir Ozzy å se på scenen til sommeren og på den nord-amerikanske delen av sin verdensturné har han med supergitarist Slash som oppvarming, med Judas Priest-vokalist Rob Halford på vokal.

Akkurat nå er han på turné med sitt siste album - «Scream».

Kulturstrøm

  • Ingen anklages for Princes død

    – Vi har rett og slett ikke nok bevis for å belaste noen med en forbrytelse knyttet til artisten Prince sin død, sa rettsadvokaten Mark Metz på en pressekonferanse torsdag. Det har tatt to år å etterforske dødsfallet til artisten, melder Reuters.

    Ingen anklages for dødsfallet til artisten Prince
    Foto: David J. Phillip / AP
  • Demonstrasjon mot Svenska Akademien

    Det pågår en større demonstrasjon i gamlebyen i Stockholm, melder Aftonbladet. Det har vært opprør hos Svenske Akademien de siste ukene, der flere ledere har gått av etter avsløringer om seksuelle overgrep og økonomisk mislighold.