Hopp til innhold

Dimmu Borgirs niende snart klar

Til tross for to sparkede medlemmer: Dimmu Borgir er snart klare med nytt album.

Dimmu Borgir på Hovefestivalen 2008

Dimmu Borgir, her på Hovefestivalen i 2008, er snart klar med nytt album.

Foto: Kim Erlandsen / NRK

Silenoz og Shagrath i Dimmu Borgir

Silenoz og Shagrath er to av de gjenværende medlemmene i Dimmu Borgir, som snart slipper sitt niende studioalbum.

Foto: Schrøder, Tor Erik / SCANPIX
Kringkastingsorkesteret (KORK)

Dimmu Borgier har blant andre fått hjelp av Kringkastingsorkesteret på sin nye plate.

Foto: Hege Bakken Riise / NRK
Gaute Storaas

Komponist Gaute Storaas bidrar også på det kommende Dimmu Borgir-albumet.

Foto: Lena Gill

Det er gått tre år siden suksessalbumet «In Sorte Diaboli» og gruppa har sparket to av medlemmeme, etter en større krangel om rettigheter.

Dimmu Borgir sendte blant annet ut en pressemelding der de fortalte at de to medlemmene Vortex og Mustis hadde fått beskjed om å forlate bandet.

«hjemsøkt og nifs følelse»

Likevel er de nå snart klare med et nytt album – og har tatt med komponist Gaute Storaas, Kringkastingsorkesteret (KORK) og Schola Cantorum Choir.

Tidligere er det kommende – foreløpig utitulerte – albumet blitt beskrevet som «stort, voldsomt, episk og primalt», og at det hviler en «hjemsøkt og nifs følelse» over det, i følge NTB.

Nå sier Gaute Storaas, som har gjort alt fra arrangementer for Turboneger til barneplate med Anita Skorgan og Odd Børretzen, så vel som å komponere filmmusikken til blant annet «Elias»-filmene, at det er annerledes å jobbe med metalbandet:

- Episke, tematiske og symfoniske

– Dimmu Borgir er episke, tematiske og symfoniske allerede fra begynnelsen av. De har helt klart en orkestral tilnærming til komponering. Min rolle i dette er noen ganger å transkribere bandets temaer, andre ganger å ta deres ideer, rive dem fra hverandre for så å bygge dem opp igjen på måter som er tro mot bandets intensjoner, sier Storås i følge NTB.

I alt har over 100 musikere – deriblant 51 fra Kringkastingsorkestret og de 38 kormedlemmene – bidratt på den nye platen, som blir det niende studioalbumet fra Dimmu Borgir.

Albumet slippes i følge SMN News i Tyskland 8. oktober, i resten av Europa 11. oktober og i USA 12. oktober.

Kulturstrøm

  • Paltrow frifunnet for skiulykke

    Hollywood-stjernen Gwyneth Paltrow er frifunnet for anklager om at hun var skyld i en skiulykke i Utah i 2016, melder Reuters. Paltrow var saksøkt av en lege som hevdet at hun kjørte inn i ham i skibakken slik at han fikk varige skader.

    Mannen saksøkte Paltrow for over 30 millioner kroner, mens hun i sitt motsøksmål ba om én dollar i erstatning. I vitneboksen fortalte hun at hun hadde blitt påkjørt bakfra. Juryen fant at Paltrow ikke var å laste for ulykken.

    Gwyneth Paltrow i retten i Park City i Utah
    Foto: Rick Bowmer / AP