Artisten Hilde Heltberg er død

Den norske musikaren og låtskrivaren Hilde Heltberg tapte kampen mot kreften. Heltberg døydde søndag 51 år gammal.

Hilde Heltberg

Hilde Heltberg har medverka i fleire vountry, rock og pop-band. Tre gonger deltok ho i Melodi Grand Prix.

Foto: Marte Garmann Johnsen

Den allsidige og folkekjære artisten måtte natt til 4.september gje etter for kreftsjukdomen og sovna stille inn.

Heltberg vart innlagd ved Rikshospitalet i påsken. Ho blei operert for kreft ved gastrokirurgisk avdeling.

Heltberg kom frå Oslo og blei oppdaga av trubaduren Stein Ove Berg på 1970-talet. Heltberg spelte først i bandet Uncle John`s Band, før ho i 1982 kom med sitt første, sjølvtitulerte soloalbum.

Plater og pris

Ho gav ut tolv album i løpet av karrieren. Den siste singelen hennar var «Elske fritt» som kom i 2009. I tillegg har ho skrive alle sangane og medverka som gjestesolist på blant anna plata «Vektløs» av Kari Iveland, og turnert med kjende artisar som Henning Kvitnes, Jonas Fjeld og Åge Aleksandersen.

Heltberg var ein anerkjend artist og låtskrivar som i 2002 blei heidra med Edvard-prisen i klassen populærmusikk - mindre verk, for sangen «Med tiden».

Tre gonger deltok ho i Melodi Grand Prix: i 1980, 1984 og 1985. Ho komponerte også låta «If» som Leif Anders Wentzel framførte i 2000.

Kulturstrøm

 • Rykter om 007 i Nordmarka

  Agent 007 kan være på vei til en hytte i Nordmarka utenfor Oslo. Ifølge avisene Varingen og VG. De mener å ha indikasjoner på at noe rundt innspillingen av «Bond 25» er på gang i Hakadal. Men alle som er involvert i de observerte aktivitetene er tause. James Bond er tross alt hemmelig agent. (NTB)

  Daniel Craig
  Foto: Michael Sohn / Ap
 • USA: Alvorlig tiltale mot R. Kelly

  Politiet i USA har i dag tiltalt artisten R. Kelly for ti tilfeller av grove seksuelle overgrep, melder Chicago Sun Times og flere andre medier. Den siste tida har flere kvinner stått fram med historier om overgrep, blant annet i dokumentaren «Surviving R. Kelly».

 • Mat er populært på Snap

  Matkanalen hadde dobbelt så mange seere (1,7 mill.) på sine Snap Shows som på lineær tv i januar, skriver Kampanje. Matkanalens sjef, Øivind Lindøe, tror suksessen skyldes rett-på-sak oppskriftsvideoer uten masse filming av hender som lager maten.

  Snapchat
  Foto: DADO RUVIC / Reuters