Hopp til innhold

Abid Raja skjulte seg inni Nissen

Den tidligere kulturministeren hadde stått krumbøyd i flere uker for å skjule identiteten sin. – Det var verdt det, sier Abid Raja.

Åtte ukjente kjendiser var nå blitt til fem ukjente kjendiser. For tre av dem var avslørt. Sist ut var Haddy Njie – som etter tre programmer måtte ta av seg Havfrue-maska forrige lørdag.

Så, hvem måtte ta av maska i kveld? Det stod mellom Snømonsteret og Nissen.

Det var til slutt Nissen som måtte avsløre seg. Og bak maska var...

Abid Raja.

– Utrolig gøy å få være hele Norges nisse. Takk til alle som har sendt bilder til nissen. Veldig rørende, sa Raja som understrekte at han snakket med nordlandsdialekt for å skjule identiteten, ikke gjøre narr.

Ingen av dommerne tippet på Raja, men 20 prosent av Norges befolkning trodde dette var den tidligere kulturministeren.

– Vi er klare!

«The Felbergs», i dette tilfellet Thomas Felberg, datteren hans Bianca og bestevenninnen hennes Luna vurderte bidragene fortløpende. Se anmeldelsene under!

Vi er klare for nok en runde med «Maskorama»! I dag er det Bianca, bestevenninnen Luna og «yours truly» som holder fingeren på maskeknappene. Vi gleder oss!, sa Thomas Felberg en time før showet startet.

felberg og co

Uhøytidelig dommertrio klar for maskekveld.

Foto: Privat

Her er kveldens vurderinger fra TV-sofaen:

RUNDE 1:

Dragen: I Love Rock’n ’Roll - Joan Jett

VURDERING: Dragen har fått seg et slags moderne chromeaktig kostyme og det ser ut som han er klar for å ta av. Joan Jetts klassiker dundrer ut. Er noe mystisk over dragen. Nå tenker jeg plutselig at dette er Ida Maria. Selv om energinivået virker litt lavere enn hva man er vant med fra Ida Maria. Er kanskje trangt i dragedrakten? Litt energiløst over dette, men kul performance og kult låtvalg.

Terningkast 4

Bamsen: Jealous - Labrinth

VURDERING: Det er tid for bamsen. En av favorittene til familien her. Bamsen har med seg en liten bamsevenn - la oss se om det betyr lykke? Fin åpning og fin melodi. Bamsen synger bra her og høres ut som en artist. Er det Trine Rein? Bamsen klarer ikke helt å skru opp energinivået synes vi, og det hele blir fint, men litt bakpå. Men bamsen er kanskje litt sjenert, selv om den synger fint.

Terningkast 4

Nissen: Santa Claus Is Coming To Town - Mariah Carey

VURDERING: Disconissen vralter ut i god stil. Som et mareritt eller en drøm fra julefesten. Alt ettersom øyet som ser. Tror fortsatt nordlandsdialekten er «fake». Og en julefavoritt fra Mariah Carey entrer våre ører. Men vokalarbeidet er nesten borte. Virker som nissen synger inne i skjegget sitt og lyden ikke kommer ut på grunn av all den tørka grøten som sitter fast der. Synes det er underholdende, men synes ikke nissen klarer å bære låta helt vokalmessig. Selv om det kommer seg litt på slutten.

Terningkast 3

Snømonsteret: Dancing on My own - Robyn

VURDERING: Snømonsteret hopper inn som en vinterchampion fra Himalaya. Og snømonsteret har valgt seg en Robyn-klassiker. Han synger for så vidt ganske bra, men litt småsurt er det her og der. Er dette oppfinneren Erik Alfred? Synes han klarer å følge dette mer og mer og mer og gjør sin egen isete snømonsterversjon. Men ser at det blir såpass varmt at det smelter litt her og der.

Terningkast 4

Nøkken: Samurai Swords - Highasakite

VURDERING: Nøkken entrer som en underjordisk diva. På hintene vitner det om en engelsktalende far. Kan det være Mira Craig? Begynner litt forsiktig, men fort i gang. Høres ut som en som har erfaring som sanger dette. Har en meget fin tone og klang i stemmen og man kan virkelig føle hvordan Nøkken lurer intetanende, trollbundne menn ut i myra for en rask død eller et falmet kjærtegn.

Terningkast 5

RUNDE 2:

Bamsen: This Is Me - Keala Settle

VURDERING: Høres ut som bamsen har sunget musikal før, kan det være Heidi Gjermundsen Broch? Selv om Bamsen ikke helt klarer å tonalt levere til perfeksjon, så synger bamsen bra og lever seg inn i dette. Synes dette er en søt performance og dette fenger nok også de yngre.

Terningkast 4

Nissen: Ghostbusters - Ray Parker Jr.

VURDERING: Nå får vi se om nissen klarer å levere bedre enn julelåten. En 80-talls klassiker her nå. Moro og lørdagskveld. Men det er noe litt off med nissens vokalfremføring. Kan det være Kåre Magnus Bergh som lever ut artistdrømmene sine gjennom øynene og kroppen til en nisse? Igjen oppleves dette litt karaokeaktig og synes ikke nissen klarer helt å fylle låta med stemme. Men et kult nærvær har han.

Terningkast 3

Dragen: Go The Distance - Roger Bart

VURDERING: Dragen kjører på med heltesagn og gresk mytologi og det kler han jo. Liker at dragen sprer vingene her. Vil han fly? Nå høres det som en litt eldre person. Er det Åse Kleveland? Synes dragen gjør dette ganske bra. Har en litt forunderlig klang i stemmen. Men det kan bare være det er litt trangt inne i dragehodet. Synes at dragen klarer å tonalt bære melodien. Fin fremføring.

Terningkast 4

Nøkken: Everybody’s Free (To Feel Good) - Kylie

VURDERING: Nøkken flørter enda med tragisk kjærlighet og Romeo og Julie står for tur. Holder momentet i åpningen og viser at hun har spenst i stemmen og kan synge dynamisk. Høres bra ut dette. Som Nøkken flyter over vannet i morgentåka. Ganske nydelig, egentlig. Kan det være Nora Al-Jabri?

Terningkast 5

Snømonsteret: Skyfall - Adele

VURDERING: Her loves det action og James Bond. Det er jo skikkelig lørdagsstemning. Gøyalt låtvalg og Snømonsteret går igjen i sine egne snødekte fjellstier. Synger overraskende bra her og viser både at han kan dynamikk og tonal variasjon. Kult når Snømonsteret drar til litt også. Er det Kåre Conradi? En av kveldens beste, synes vi.

Terningkast 5

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.