NRK Meny
Normal

I kveld blir det «Twilight»-aften

I kveldens «Kvitt eller dobbelt» er det duket for både fotball, krig og vampyrkjærlighet.

Sofie Løvstakken og Maria Elder Larsen sammen med Nadia Hasnaoui

Sofie Løvstakken og Maria Elder Larsen skal duellere i temaet 'Twilight'.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Etter en ukes pause på grunn av MGP junior, er «Kvitt eller dobbelt» i kveld tilbake – mer aktuelt enn noen gang.

Nett-TV: Se kveldens program her fra klokken 20.25 lørdag kveld.

Blant kveldens temaer finner vi nemlig «Twilight», vampyrsagaen som er solgt i millioner av eksemplarer verden over siden den ble lansert i USA for fire år siden.

For to uker siden hadde film nummer to i serien, «New Moon», premiere på norske kinoer. Allerede er den sett av over 220 000 nordmenn.

Les også: Endelig er ventetiden over for «Twilight»-fans

Mange søkere

– Vi har gledet oss veldig til «Twilight»-temaet, som er så utrolig aktuelt og populært akkurat nå. Det var veldig mange søkere som ville opp i dette temaet, og vi har plukket ut de to beste til å duellere om en plass i konkurransen, sier programleder Nadia Hasnaoui til nrk.no.

Quiz: Test dine kunnskaper i «Kvitt eller dobbelt»-spillet

De to er Sofie Løvstakken (17) fra Sofiemyr og Maria Elder Larsen (16) fra Haslum. Begge har vært hektet på vampyrserien siden de ble introdusert for den første boken i 2005. Og det er ikke tvil om hva som fenger mest av bøkene og filmene:

– Bøkene selvfølgelig! I den første filmen fikk de ikke med seg noe av humoren i boken, så den ble veldig mye mer alvorlig enn den skulle være. Film nummer to er helt grei, mener Maria.

Les også: Blodtørste vampyrer inntar NRK.

For Sofie er den største bakdelen med filmene at de bare viser en komprimert utgave av historien.

– Dessuten liker jeg å lese bøkene om igjen. Jo mer jeg leser, desto mer forstår jeg av måten forfatteren tenker på, og hvilke skriveteknikker hun bruker, legger 17-åringen til.

Vampyrsuksess

Rasmus Kjorstad

Rasmus Kjorstad (13) skal opp i emnet 'Liverpool FC'.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Kort fortalt handler «Twilight» om 17 år gamle Bella, som flytter til den lille byen Forks i Washington. Der treffer hun den mystiske familien Cullen, og blir raskt betatt av vakre Edward. At Edward og resten av familiens hans viser seg å være vampyrer (snille sådan, de drikker bare dyreblod), setter ingen stopper for Bellas forelskelse. Men, det er ikke bare trygt å henge med vampyrer når man fortsatt er et dødelig menneske.

Les også: Ungjenter fengslet av Twilight-romantikk

«Twilight»-fansen deler seg gjerne i to leire – de som holder med vampyren Edward, og de som heier på Bellas bestevenn, varulven Jacob. Maria holder med sistnevnte, mens Sofie har valgt seg en litt mindre åpenbar helt.

– Jeg synes Edwards storebror Emmet er helt fantastisk, selv om vi dessverre ikke ser så mye til ham i filmene. Men i bøkene har han en helt utrolig humor, forklarer Sofie.

Fotball og krig

Lars Lie og Nadia Hasnaoui

Lars Lie (77) ved mye om Norge udner andre verdenskrig.

Foto: Anne Liv Ekroll / NRK

Det er ikke bare «Twilight» det skal handle om i dag, også fotballklubben Liverpool og «Norge under andre verdenskrig» er nye emner i kveldens program. Klarer 13 år gamle Rasmus Kjorstad og 77 år gamle Lars Lie å imponere med sine kunnskaper?

Les også: Ingen mester i «Kvitt eller dobbelt»

– Årets kandidater er utrolig dyktige, det er et veldig høyt nivå i denne sesongen, mener programleder Nadia Hasnaoui.

Hvem vet, kanskje er årets første «Kvitt eller dobbelt»-mester er like rundt hjørnet?

Kulturstrøm

  • Kjent rapper skutt og drept i Miami

    Rapperen XXXTentacion er skutt og drept i Miami i USA. 20-åringen skal ha vært på vei ut av en motorsykkelbutikk da han ble skutt av en ukjent gjerningsmann mandag. Sheriffen i Broward County opplyser til nettstedet TMZ at han er erklært død.

    Laster Twitter-innhold