"It's All Too Much"

George Harrison er en av rockens mest kjente gitarister. Mindre kjent er det at han i en periode komponerte alle sangene sine på et helt annet instrument, nemlig orgel.

Hør: Historien bak It's All Too Much

"It's All Too Much" ble innspilt like før utgivelsen av Sgt. Pepper's Lonely Hearts Club Band, og skulle egentlig være med på Magical Mystery Tour. Låta er ei av få The Beatles-låter som ikke ble innspilt i Abbey Road Studios.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

John Lennon: Gitar, kor

George Harrison: Gitar, orgel, vokal

Ringo Starr: Trommer, tamburin

Studiomusikere: 4 trompeter, 1 bassklarinett

Hør: Historien bak It's All Too Much

Tilbake til The Beatles komplett

 

Kulturstrøm

 • Avtale om nytt museumsbygg

  Norsk Industriarbeidermuseum (NIA) skal nå bygge et sikrings- og museumsbygg over ruinene av Tungtvannskjelleren på Vemork. Arbeidet starter 3. august. Prosjektet skal etter planen være ferdig i september neste år.

  Tungtvannskjelleren ved Hydrogenfabrikken på Vemork.
  Foto: Håkon Mosvold Larsen / NTB scanpix
 • Hagia Sofia ikke lenger museum

  Tyrkia har fjernet landemerket Hagia Sofias status som museum. Dermed banes veien for at den kan omgjøres til en moske igjen. Tyrkias høyeste administrative domstol har annullert bestemmelsen fra 1934 som gjorde landemerket i Istanbul til et museum.

  Hagia Sofia sett fra parken.
  Foto: Nina Skurtveit / NRK
 • Jim Carrey forfatterdebuterer

  Skuespiller Jim Carrey har sammen med forfatteren Dana Vachon sluppet boken «Memoirs and Misinformation» – som handler om en deprimert antihelt som heter det samme som ham. Ifølge Hollywood Reporter startet bokprosjektet med at Carrey så etter noen som kunne skrive essayer inspirert av maleriene han hadde begynt å lage for åtte år siden (NTB).

  Jim Carrey med boken han debuterte med i 2020
  Foto: Knopf, venstre, Austin Hargrave/Paramount via AP høyre / Scanpix