«De fire store» på samme scene

31. august skrives norsk rockehistorie når Dumdum Boys, DeLillos, Valentinerne og Michael Krohn fra Raga Rockers står sammen på scenen for første gang.

31. august skrives norsk rockehistorie når Dumdum Boys, DeLillos, Valentinerne og Michael Krohn fra Raga Rockers står sammen på scenen for første gang.

REPORTASJE: Skal rocke sammen for Miljøpartiet

Det var ikke musikk, men politikk som skulle til. For det er Miljøpartiet de grønne som har klart å forene de fire store innenfor norsk rock, som går på scenen for å vise sin støtte til partiet med konserten «Lyden av grønt gjennombrudd».

– Vi ble enige om at ved stortingsvalget 2013, er det miljøsaken som er den aller viktigste. Og det er bare ett parti som skyver alle andre saker til side og skyver miljø foran seg. Derfor sa vi ja, sier Aslak Dørum, bassist i Dumdum boys, til NRK.

– Dette viser at miljøet handler om mer enn politikk, legger han til.

– Betyr mye for oss

Dette er ikke første gangen noen har forsøkt å samle de norske rockerne, som ble store med norskspråklige rockemusikk på 1980-tallet. Noen ti år senere står de endelig sammen, og ingen av bandene vil ta en krone for opptredenen på Sentrum Scenen i Oslo.

Pengene som kommer inn som følge av konserten skal Miljøpartiet de grønne bruke under innspurten av valgkampen.

– Denne konserten har veldig mye å si for oss. Vi er et lite parti, men vokser fort. At så store band innenfor norsk musikk viser at de vil støtte oss så tydelig betyr mye, Une Aina Bastholm i Miljøpartiet de grønne.

Kulturstrøm

 • Skandale ryster vinmiljøet

  Court of Master Sommeliers måtte diskvalifisere 23 av årets 24 kandidater pga lekket informasjon under årets eksamen. Siden det ikke var mulig å finne ut hvor mange som hadde jukset, ble alle diskvalifiserte. Den eneste kandidaten som fikk beholde sin ferske tittel var sommelier Morgan Harris, fordi han tok smaksdelen av eksamenen i fjor, melder Godt. The Master Sommelier er ansett som en av verdens vanskeligste sommelier-tester. Kun 274 personer har bestått siden 1969 da testen oppsto.

  vin
  Foto: Kym Ellis / Unsplash
 • «Kan bli en krimgodbit»

  Det er mye som gleder med TV 2s Kielergata. Lysten til å lage ny og annerledes norsk krim skinner gjennom, og serien plasserer seg forfriskende langt unna de etterforskerfokuserte morderjaktene som har preget så mange betongbleke “nordisk noir”-serier de siste årene, mener NRKs anmelder. Terningkast 4.

  Kielergata
  Foto: Anagram / TV2
 • «Skogens historie» vekker oppsikt

  Fire utenlandske forlag har kuppet en norsk bok om skog før budrunder under bokmessen i Frankfurt – ved hjelp av såkalte pre-empt-avtaler, ifølge boknettstedet 365. I «Skogens historie», som nylig utkom i Norge, skriver forfatter Reidar Müller om skogens betydning som livsmiljø for planter og dyr – ikke minst ulven – , og skogens plass i menneskenes forestillingsverden.

  Reidar Müller
  Foto: Aschehoug forlag