«De fire store» på samme scene

31. august skrives norsk rockehistorie når Dumdum Boys, DeLillos, Valentinerne og Michael Krohn fra Raga Rockers står sammen på scenen for første gang.

31. august skrives norsk rockehistorie når Dumdum Boys, DeLillos, Valentinerne og Michael Krohn fra Raga Rockers står sammen på scenen for første gang.

REPORTASJE: Skal rocke sammen for Miljøpartiet

Det var ikke musikk, men politikk som skulle til. For det er Miljøpartiet de grønne som har klart å forene de fire store innenfor norsk rock, som går på scenen for å vise sin støtte til partiet med konserten «Lyden av grønt gjennombrudd».

– Vi ble enige om at ved stortingsvalget 2013, er det miljøsaken som er den aller viktigste. Og det er bare ett parti som skyver alle andre saker til side og skyver miljø foran seg. Derfor sa vi ja, sier Aslak Dørum, bassist i Dumdum boys, til NRK.

– Dette viser at miljøet handler om mer enn politikk, legger han til.

– Betyr mye for oss

Dette er ikke første gangen noen har forsøkt å samle de norske rockerne, som ble store med norskspråklige rockemusikk på 1980-tallet. Noen ti år senere står de endelig sammen, og ingen av bandene vil ta en krone for opptredenen på Sentrum Scenen i Oslo.

Pengene som kommer inn som følge av konserten skal Miljøpartiet de grønne bruke under innspurten av valgkampen.

– Denne konserten har veldig mye å si for oss. Vi er et lite parti, men vokser fort. At så store band innenfor norsk musikk viser at de vil støtte oss så tydelig betyr mye, Une Aina Bastholm i Miljøpartiet de grønne.

Kulturstrøm