Hopp til innhold

«Bredt og trygt» på Steinkjer

Steinkjerfestivalen, med overvekt av norske musikere, får tommelen opp av NRK P3s musikksjef Mads Borch Bugge, som karakteriserer programmet som «bredt og trygt».

Tre små kinesere

Tre små kinesere er et av de «brede og trygge» valgene på plakaten under årets Steinkjerfestival.

Foto: Roald, Berit / SCANPIX

Mats Borch Bugge

Musikksjef i P3, Mats Borch Bugge mener årets program på Steinkjerfestivalen er «bredt og trygt», men savner enkelte ting.

Foto: NRK
John Olav Nilsen & Gjengen på Bergenfest 2010

John Olav Nilsen & Gjengen, her på Bergenfest tidligere i år, er et av mange norske innslag på Steinkjer denne uka.

Foto: Per Ole Hagen, NRK
Keep Of Kalessin

Keep of Kalessin, som spilte i Trondheim tidligere i år, kommer også til Steinkjer.

Foto: Per Ole Hagen / NRK
Alice Cooper på scenen i 2009

Alice Cooper, her på scenen i 2009, tar med seg sitt «Theatre of Death» til Rismelen i Steinkjer.

Foto: Dominic Favre / AP

- Lineupen vitner om en festival som satser bredt og relativt trygt på norsk musikk. Kombinasjonen av brede navn som Big Bang, Alice Cooper og Thomas Dybdahl, og smalere navn som Jack Dalton og Asiago er god, sier Bugge til festivalens nettsider.

Mye norsk

Steinkjerfestivalen, i hjertet av Nord-Trøndelag, har sakte men sikkert bygget seg opp til å bli en sterk leverandør av musikalske opplevelser. På årets fesivalplakat er det overvekt av norske innslag. På festivalens første dag er det bergensbandet John Olav Nilsen & Gjengen som topper plakaten. De har siste åra tatt landet med storm og leverte en av de sterkeste platene i 2009, sett fra anmeldernes side.

Albumet «For sant til å være godt» mottok en rekke seksere på terninigen og ble blant annet av Lydverkets anmelder beskrevet som «en ny start for den norske popmusikken».

Frontfigur John Olav brakk i vinter beinet på glatte Bergensgater, men vil torsdag kveld sammen med Gjengen innta scenen i Rismelen. Vi kommer med anmeldelse!

Samme kveld får publikum også blant annet oppleve både Susanne Sundfør og Navigators.

Helnorsk dag

Fredag varter Steinkjerfestivalen opp med en helnorsk dag. Øverst på plakaten finner vi Grand Prix-bandet Keep of Kalessin som helt sikkert vil bevise at de kan langt mer enn de presterte i glitter og glamour-konkurransen.

I tillegg får festivalgjengerne andre sikkerstikk som BigBang, Thomas Dybdahl, Ralph Myerz & The Jack Herren Band, Bare Egil og Bjørn Hellfuck.

P3-sjef Bugge liker utvalget av norske band, men savner også noen.

- Vi har veldig mange bra band i Norge for tiden. Derfor er det naturlig, og bra, at mange av disse er å se på plakaten. Samtidig savner jeg flere navn med en mer urban appell, artister som Karpe Diem, Lars Vaular, Lido Lido eller A-Lee hadde vært å foretrekke. Urban musikk står kanskje ikke sterkest i Steinkjer? Spør Mads Borch Bugge.

Første «ordentlige» etter comebacket

Lørdagen er det også flere norske band, med Noora Noor, HGH og Tre Små Kinesere som de største representanene. Trønderne i Tre små skal spille sin første «ordentlige» konsert etter comebacket og vil bli anmeldt her på nrk.no.

Årets største utenlandske trekkplaster er Alice Cooper som kommer med sitt skrekk- og horrorshow til trøndelag for første gang, og Rismelen.

Sjokkrokkeren, som kanskje ikke er like sjokkerende som han en gang var, skal ha et spennende sceneshow med seg i bagasjen. Hans «Theatre of Death» vil bli behørig fotografert og omtalt her på nrk.no.

Sist Cooper var i Norge var på Skånevikfestivalen i 2009 og to dager før han kommer til Steinkjer står han på scenen under Hamar Music Festival.

Kulturstrøm

  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.

  • Taylor Swift slår sin egen vinylsalg-rekord

    Taylor Swift solgte 700.000 eksemplarer av «Tortured Poets»-platen på bare tre dager fra fredag og ut helgen, melder Billboard.

    Det er ny rekord. Den gamle rekorden innehadde Swifts plate «1989 (Taylor's Version)», som ble sluppet i oktober i fjor og solgte 693.000 eksemplarer på sin første uke.

    (NTB)