Hopp til innhold

"All You Need Is Love"

"Finn på noe enkelt, noe som hele verden kan forstå!" Det var oppdraget som The Beatles fikk da de skulle delta i historiens første verdensomspennende tv-sending. John Lennon fant løsningen, og sammen med resten av The Beatles ga han verden det enkle budskapet "All You Need Is Love".

 

Hør: Historien bak All You Need Is Love

"All You Need Is Love" ble skrevet av John Lennon, med bidrag fra Paul McCartney. Den ble første gang fremført på "Our World", - verdens første internasjonale satelittoverførte tv-sending, 25. juni 1967, og ble sett av rundt 400 millioner seere.

Låta ble skrevet på bestilling fra BBC, som hadde bedt om en enkel sang med et enkelt budskap som kunne forstås over hele verden.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

George Harrison: Fiolin, gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

George Martin: Piano

Orkester: 4 fioliner, 2 celloer, 3 trompeter, 2 tromboner, 2 saksofoner, 1 trekkspill

Koring: Mick Jagger, Gary Leeds, Keith Richards, Marianne Faithfull, Jane Asher, Patti Harrison, Keith Moon, Graham Nash

Hør: Historien bak All You Need Is Love

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

  • Fargekomponisten

    – Harriet Backer var en glimrende tegner med en klar formsans. Det er likevel er ingen tvil om at det som gjør henne til en av Nordens fremste malere, er evnen til å spille ulike fargenyanser og klanger ut mot hverandre og skildre lysets virkninger, skriver kunstkritiker Mona Pahle Bjerke om den nye utstillingen på Nasjonalmuseet i Oslo.

  • Operapremiere i Stockholm utsettes etter at scenearbeider døde

    Svenske arbeidsmiljømyndigheter har beordret arbeidsstopp ved Kungliga Operan i Stockholm, der en scenearbeider falt 13 meter ned og døde.

    Det betyr at urpremieren på operaen «Melancholia», basert på Lars von Triers film utsettes til senere i oktober.

    Nå er det forbudt å arbeide på balkongene over scenen, der rekkverkene må gjøres 20 centimeter høyere. Medarbeiderne har ofte strukket seg over disse rekkverkene for å jobbe, ifølge Sveriges Radio.