"All You Need Is Love"

"Finn på noe enkelt, noe som hele verden kan forstå!" Det var oppdraget som The Beatles fikk da de skulle delta i historiens første verdensomspennende tv-sending. John Lennon fant løsningen, og sammen med resten av The Beatles ga han verden det enkle budskapet "All You Need Is Love".

 

Hør: Historien bak All You Need Is Love

"All You Need Is Love" ble skrevet av John Lennon, med bidrag fra Paul McCartney. Den ble første gang fremført på "Our World", - verdens første internasjonale satelittoverførte tv-sending, 25. juni 1967, og ble sett av rundt 400 millioner seere.

Låta ble skrevet på bestilling fra BBC, som hadde bedt om en enkel sang med et enkelt budskap som kunne forstås over hele verden.

Besetning:

Paul McCartney: Bass, kor

George Harrison: Fiolin, gitar, kor

Ringo Starr: Trommer

George Martin: Piano

Orkester: 4 fioliner, 2 celloer, 3 trompeter, 2 tromboner, 2 saksofoner, 1 trekkspill

Koring: Mick Jagger, Gary Leeds, Keith Richards, Marianne Faithfull, Jane Asher, Patti Harrison, Keith Moon, Graham Nash

Hør: Historien bak All You Need Is Love

Tilbake til The Beatles komplett

Kulturstrøm

 • Medrivende islandsk drama

  Noomi Rapace spiller hovedrollen i den islandske filmen «Lamb», som har kinopremiere fredag. Birger Vestmo i Filmpolitiet har sett filmen og mener den har blitt et «mørkt, mystisk og medrivende drama som pirrer nysgjerrigheten». Terningkast 5.

  Spillefilmen Lamb, med Noomi Rapace i hovedrollen.
  Foto: Another World Entertainment
 • 65 millioner kroner til stimulering av filmproduksjon

  – Filmbransjen er hardt rammet av pandemien, og disse stimuleringsmidlene er derfor sårt tiltrengt. Vi ønsker en filmbransje som har kapasitet til å produsere norske kvalitetsfilmer og det bidrar vi nå til, sier kultur- og likestillingsminister Anette Trettebergstuen.

  Det er Norsk filminstitutt skal forvalte stimuleringsmidlene til filmproduksjon, melder Regjeringen.