Hopp til innhold

1.-plass: Revolver

På toppen av lista troner et album som "satte en helt ny standard for hva pop og rock var i stand til å uttrykke." Revolver blir regnet som det første psykedeliske rockealbumet, og lovprises for den musikalske eksperimenteringen.

 

01: REVOLVER – THE BEATLES (
Foto: NRK

REVOLVER – THE BEATLES (1966)

”Enten er Revolvers største mirakel at Beatles her evner å bryte ekstremt mye ny stilistisk grunn på ett eneste album – eller at albumet er perfekt sammensatt.: Albumet satte uansett en helt ny standard for hva pop og rock var i stand til å uttrykke. Revolver fremstår som Det Ultimate Pop-albumet og låter stadig like duggfriskt som da det opprinnelig ble utgitt.” - allmusic

Revolver kom ut som The Beatles' syvende album. Det lå 7 uker på 1.-plass på de britiske hitlistene og 6 uker på de amerikanske. Som nevnt i omtalen fra allmusic presenterte The Beatles her en helt ny sound, i sterk kontrast til forgjengeren Rubber Soul som var mer folk-rockinspirert. Revolver er listet som et av de aller største popalbum i rockehistorien, blant annet ble det kåret til tidenes beste album av Rolling Stone magazine i 2001. På verdensbasis har albumet solgt over i over 2 millioner eksemplarer.

Disse låtene finner du på plata

Side 1

"Taxman" (George Harrison) – 2:39

"Eleanor Rigby" – 2:07

"I'm Only Sleeping" – 3:01

"Love You To" – 3:01

"Here, There and Everywhere" – 2:25

"Yellow Submarine" – 2:40

"She Said She Said" – 2:37

Side 2

"Good Day Sunshine" – 2:09

"And Your Bird Can Sing" – 2:01

"For No One" – 2:01

"Doctor Robert" – 2:15

"I Want to Tell You"  – 2:29

"Got to Get You into My Life" – 2:30

"Tomorrow Never Knows" – 2:57

 

 

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.