Hopp til innhold

Tabita Berglund og KORK

NRK Store studio fredag 19. februar kl. 18.00

Opplev konserten her!

Tabita Berglund, dirigent - Håvard Gimse, piano
Richard Wagner: Siegfrid-idyll
Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1
Jean Sibelius: Lemminkäinen

Tabita Berglund, dirigent - Håvard Gimse, piano Richard Wagner: Siegfrid-idyll Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1 Jean Sibelius: Lemminkäinen

Konserten er dessverre avlyst for publikum, men strømmes direkte fra Store studio til samme tid.

Tabita Berglund, dirigent

Håvard Gimse, piano

  • Richard Wagner: Siegfrid-idyll
  • Geirr Tveitt: Pianokonsert nr. 1
  • Jean Sibelius: Lemminkäinen-suite

Det er med stor glede vi ønsker tilbake Tabita Berglund, som hadde sin dirigenteksamen med KORK i 2019. Hun er en av våre unge, nye dirigentsensasjoner, og allerede i studietiden med en avtale med et internasjonalt management.

Berglund åpner konserten idyllisk, med en kjærlighetsgave fra Richard Wagner til sin kone Cosima. Siden ble den private gaven utgitt, så resten av verden kunne nyte et av Wagners få rene orkesterverk.

Geirr Tveitt var bare 19 år da han skrev sin første pianokonsert i 1927, og kanskje er det mange forbiklder som lurer i bakgrunnen, men først og fremst er han på god vei til sin høyst særegne og individuelle stil, med den norske folkemusikken som motor. Solisten Håvard Gimse har et mangeårig forhold til Tveitt og har blant annet spilt inn all pianomusikken på plate.

Finsk folklore følger opp Tveitt, med det mektige symfoniske storverket Sibelius skrev over Kalevala-eposet og helten Lemminkäinen.