Hopp til innhold

Recycling Concerto - Ultimafestivalen

NRK Store studio lørdag 23. september kl. 18.00

Vivi Vassileva, slagverker spiller Recycling Concerto
Foto: recycling-concerto.com

Gregor Mayrhofer, dirigent
Vivi Vassileva, slagverk
Maria Lotus, vokal

  • Kristine Tjøgersen: Bioluminescence for orkester og led-lys
  • Plastic Queen: Impro dance with solo vocal set by Maria Lotus
  • Gregor Mayrhofer: Recycling concerto

Lysende organismer og resirkulerte instrumenter? Kan det bli en konsert av slikt? Selvfølgelig, i alle fall på Ultima-festivalen, hvor Kringkastingsorkestret har vært medstifter fra starten.

Kristine Tjøgersen har basert verket sitt på hvordan flere dyrearter kommuniserer med blinkende lys, ildfluer, maneter, bakterier i havet og sopp og ildfluer på land. Hver ildflueart har hvert sitt lysmønster og koreografi. Lys er også med som en viktig ingrediens i en mørklagt konsertsal. (les mer: Om Bioluminescence ).

Tittelbilde KORK på Ultima

Singing plastic

Miljøperspektivet er til de grader med også i Gregor Mayrhofers Recycling Concerto. Komponisten Gregor Mayrhofer ønsket å skape musikk som sier noe om vår tid, ikke minst sette søkelys på hvordan vi forurenser jord og hav. Da kom ideen til å lage et verk med soloinstrumenter laget av resirkulerte materialer. Sammen med slagverkeren Vivi Vassileva utviklet de en hel konsert for resirkulerte slagverksinstrumenter og orkester. Slik skaper de en helt ny klangverden – men av gjenstander som omgir oss til daglig, om de ikke flyter rundt i havet. Make music, not trash!

BILLETTER