Parvat - Harpreet Bansal og KORK

NRK Store studio

onsdag 26. februar kl. 19.00

Harpreet Bansal
Foto: Ole Kaland / Ole Kaland, NRK

Harpreet Bansal, komponist og fiolin

Andreas Bratlie (tablas og perkusjon) - Vojtech Prochazka (harmonium) - Sanskriti Shrestha (tablas)

Kringkastingsorkestret

  • Harpreet Bansal/Ork: Jan Martin Smørdal: Parvat (urfremføring)

Velkommen til en av vårens nyskapende og spennende konserter. Norsk-indiske Harpreet Bansal er en fremragende represenrtant for den indiske klassiske musikken, men fra sin godt etablerte base i Norge, krysser hun musikalske genregrenser mer som en regel enn et unntak. Hun ble nominert i Åpen klasse (!) under siste Spellemann for albumet Samaya. Det var bare et tidsspørsmål får hun måtte samarbeide med Norges mest genrefleksible orkester.

"Parvat" er et helt nytt verk komponert av Harpreet Bansal og arrangert for KORK av Jan Martin Smørdal. Harpreet er selv solist på fiolin, og deler scenen med .et internasjonalt stjernelag av medmusikanter. Tittelen betyr "fjell" på det gamle indiske språket sanskrit, og gjenspeiler Harpreets ønske om å utforske den indiske ragaens muligheter i stort format.

BILLETTER

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Meloditimen med Kringkastingsorkestret var fra 1946 og i 18 år fremover et av radioens mest populære program. Programmet er gjenoppstått på radio, og av og til slår KORK til med en Meloditime for et fullsatt Store studio. Denne gangen har de med seg Erlend Skomsvoll (piano) og Tuva Syvertsen (vokal). Dirigent: Magnus Loddgard. Programleder: Jan Fredrik Heyerdahl.
Under Edvard Munchs sol i Universitetets aula spiller KORK Beethovens Pastorale-symfoni. Dirigent: Miguel Harth-Bedoya.
Kringkastingsorkestret - Tabita Berglund, dirigent - Amalie Stalheim, cello
Eksamenskonsert for Norges Musikkhøgskole. En av våre fremste unge solister møter KORK og et norsk dirigenttalent i Sergej Prokofjevs Sinfonia concertante.