Ny cellokonsert med Amalie Stalheim

NRK Store studio torsdag 25. mars kl. 19.00

Ung stjernecellist: Amalie Stalheim
Foto: Nikolaj Lund

Eivind Aadland, dirigent

Amalie Stalheim, cello

  • W. A. Mozart: Ouverture til Figaros bryllup
  • Knut Vaage: Cellokonsert (urfremføring)
  • Johannes Brahms: Symfoni nr. 2

En ny cellokonsert for et av våre største unge cellotalenter. Amalie Stalheim hadde sin diplomeksamen med KORK i 2019 og hadde da allerede vunnet den prestisjefylte svenske solistprisen. Her urfremfører hun en norsk cellokonsert av Knut Vaage, som i flere tiår har vært en av de mest markante stemmene på samtidsmusikkscenen, med komposisjoner i mange genre.

Dirigenten Eivind Aadland er alltid en kjær gjest hos Kringkastingsorkestret. Han avslutter konserten med Symfoni nr. 2 av Brahms, en symfoni som falt langt lettere for ham å skrive etter alle kvalene med sin første. Lyset trenger inn i musikken i nok et symfonisk mesterverk.

BILLETTER

Mer fra Kringkastingsorkestret

UTVALGTE ØYEBLIKK:

Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den første av to konserter får vi musikk av Haydn, Dvořák og Prokofjev. Ragnhild Hemsing er solist i Fossegrimen av Johan Halvorsen.
Innsettelseskonsert for KORKs nye sjefdirigent Petr Popelka. I den andre av to konserter får vi musikk av Boulez, Bach og Sjostakovitsj. Adrian Angelico er solist i Grieg-sanger arrangert av Popelka.
KORK har sin siste konsert i Universitetets aula med sin sjefdirigent fra 2013-2020, Miguel Harth-Bedoya. Johan Dalene er solist i Zigeunerweisen. av Sarasate og Tzigane av Ravel. KORK åpner med Mathis der Mahler av Hindemith.