Hopp til innhold

KORK i Store studio - Ny norsk og god gammel russisk

Opplev konserten her!

Otto Tausk, dirigent
Ditte Marie Bræin, sopran
Kristine Tjøgersen: Between Trees (urfremføring)
Modest Musorgskij/Ork: Edison Denisov: Detskaja, barnerommet
Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

Otto Tausk, dirigent Ditte Marie Bræin, sopran Kristine Tjøgersen: Between Trees (urfremføring) Modest Musorgskij/Ork: Edison Denisov: Detskaja, barnerommet Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

Otto Tausk, dirigent

Ditte Marie Bræin, sopran

  • Kristine Tjøgersen: Between Trees (urfremføring)
  • Modest Musorgskij/Ork: Edison Denisov: Detskaja, barnerommet
  • Pjotr Tsjajkovskij: Symfoni nr. 5

KORK ønsker den nederlandske dirigenten Otto Tausk tilbake i et program som spenner buen fra helt nyskrevet norsk musikk til toner fra to russiske mestere. Konserten krones med Tsjajkovskijs skjebnetunge og medrivende 5. symfoni, fortsatt en favoritt i alle konsertsaler. Den fremragende sangeren Ditte Marie Bræin skal være solist i en sangsyklus med både tekst og musikk av Modest Musorgskij, en syklus om et barns liv, tanker og opp- og nedturer, skrevet fra barnets perspektiv, hvor selv små ting kan bli store og magiske.

Tekst Barnerommet

Kristine Tjøgersen er en av Norges fremste unge komponister og mottager av Arne Nordheims komponistpris i 2020. Hun er også aktiv klarinettist, blant annet i det Spellemann-vinnende Ensemble neoN.

Hennes nye verk, Between Trees er blitt til som en del av satsningen KUPP, som er en støtte- og utviklingssordning for unge komponister, initiert av Norsk Komponistforening og Music Norway. En del av satsningen for Kristine Tjøgersen var et samarbeid med Kringkastingsorkestret, og dermed musikk spesialskrevet til KORK. KUPP støttes av Talent Norge, Sparebankstiftelsen DNB, Det norske komponistfond, NB noter og Music Norway.

Les mer om KUPP her

BILLETTER