Hopp til innhold

KORK i Aulaen - Grøvlen og Grenager

Hør konserten her!

Kringkastingsorkestret i Universitetets aula med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya. Fra orkestervirtuos Strauss til Beethovens mektige Eroica.
Joseph Haydn: Ouverture til L’Isola Disabitata
Richard Strauss: Le Bourgeois Gentilhom

Kringkastingsorkestret i Universitetets aula med sjefdirigent Miguel Harth-Bedoya. Fra orkestervirtuos Strauss til Beethovens mektige Eroica. Joseph Haydn: Ouverture til L’Isola Disabitata Richard Strauss: Le Bourgeois Gentilhom

Miguel Harth-Bedoya, dirigent
Christan Hundsnes Grøvlen, piano

  • Lene Grenager: Traces of Light (urfremføring)
  • Franz Liszt: Pianokonsert nr. 1
  • Robert Schumann: Symfoni nr. 4
Komponisten Lene Grenager
Foto: Ann Iren Ødeby

Lene Grenager er kjent både som eksperimenterende cellist og komponist med nasjonalt og internasjonalt gjennomslag og spilles her av KORK for første gang. I Traces of Light har Grenager latt seg inspirere av 1500-tallsfilosofen Giordano Brunos tanker om skyggen som et bilde på hukommelsen. Grenager sier: - Jeg tenker at noteskrift på en måte er en slik skygge; Det er alltid rom for tolkning og man kan ikke være helt sikker på hva komponisten har tenkt eller hva utøveren kommer til å lese ut av notebildet. Finnes det en sannhet i et notebilde i det hele tatt?

Virtuos, energisk, poetisk: Christian Grøvlen er solist med KORK for første gang, og han har valgt intet mindre enn storvirtuosen sjøl, Franz Liszt. Konserten ble fullført relativt sent i Liszts karriere.Musikken går langt dypere enn å imponere med halsbrekkende passasjer (selv om vi får det også!). Konserten er original for sin tid, med de forskjellige delene som glir inn i hverandre og med Liszt helt særegne instrumentasjon (lytt til triangelen!) og måte å utvikle melodiene på.
Og til slutt fullfører KORK og Miguel sin syklus med Schumanns symfonier. Hans mesterverk av en siste symfoni ble egentlig skrevet som nr. 2, men etter revisjoner utgitt først i 1851.

BILLETTER