Skulptur skal konfrontere turistene

En skulptur i bronse skal skape ettertanke hos både turister og deltakere på klimatoppmøtet i København.

Skulpturen 'Survival of the fattest ' av Jens Galschiøt.

Skulpturen 'Survival of the fattest ' av Jens Galschiøt er plassert ved siden av Den lille Havfrue i København, og skal bli stående til klimatoppmøtet er over.

Foto: Tomasz Brodzikowski

Den tre meter høye bronseskulpturen ’Survival of the Fattest’ står oppstilt i vannet like ved siden Danmarks største turistattraksjon 'Den lille havfrue' ved Langelinie i København.

Jens Galschiøt

Jens Galschiøt

Foto: http://www.aidoh.dk/

Skulpturen er laget av kunstneren Jens Galschiøt , og er et ledd i kunsthappeningen sevenmeters.net som arrangeres i forbindelse med klimatoppmøtet i København fra 7. til 18. desember.

LES: ALT OM KLIMATOPPMØTET I KØBENHAVN

’Survival of the Fattest’ forestiller en overvektig utgave av rettferdighetsgudinnen Justitia som sitter på ryggen av en tynn, utslitt afrikansk mann som står i vann til hoften.

Til Kina?

Originalen står utstilt i Ringkøbing, hvor den er en av Vestjyllands mest populære skulpturer.

- Hvem vet, kanskje blir den også så populær i København at Danmark vil ta den med til verdensutstillingen i Kina? Jeg låner den gjerne ut, forsikrer Galschiøt.

LES OGSÅ: Vil sende Sinnataggen til Kina

Skulpturen vil bli stående til etter klimatoppmøtet, og vil ifølge kunstneren konfrontere og gå i dialog med de mange turistene og toppmøtedeltakerne som i perioden vil gå forbi ’Den lille Havfrue’.

- Et symbol på dobbeltmoral

Galschiøt mener de vil få noe å tenke over.

- Den er et symbol på den rikes verdens dobbeltmoral og selvrettferdighet. Med vektskålene sine i hånden sitter hun på ryggen til den utsultede mannen, (et symbol på den tredje verden) mens hun utgir seg for å utøve rettferdighet og gjøre det som er best for ham.

I forbindelse med klimatoppmøtet arrangerer Galschiøt i samarbeid med forskjellige aktører flere kunstevents i København, deriblant 'Vandrende Flygtninge' (ved Bella Center), som er tre 10 meter høye skulpturer som forestiller afrikanske kvinner med lange drakter i skrikende farger.

SevenMeters kunstevents kan ses i København fra 13. november til 19. desember.

Wandering refugees av Jens Galschiøt

Wandering refugees av Jens Galschiøt

Foto: sevenmeters.net
Survival of the fattest av Jens Galschiøt

'Survival of the fattest' av Jens Galschiøt

Foto: Jo@kimlarsen.eu