Hopp til innhold

Vil sende Sinnataggen til Kina

Sinnataggen kan bli sendt til Shanghai for å markedsføre Norge.

Sinnataggen

En av Oslos mest kjente turistattraksjoner, Sinnataggen, kan bli sendt til Kina.

Foto: Sigurdsøn, Bjørn / SCANPIX

- Sinnataggen er noe vi har et sterkt forhold til. Det er jo hit vi tar med alle utlendinger. Alle skal se på Sinnataggen, og alle får et forhold til han, sier Arild Blixrud, prosjektdirektøren for det norske bidraget til Expo 2010 .

Salgsplakat

Sinnataggen kan bli det norske midtpunktet på verdensutstillingen Expo 2010. Verdensutstillingen er et gigantisk salgsvindu for landene som skal delta.

Den Lille Havfrue

Danskene vil lokke kineserne til landet med Den Lille Havfrue.

Foto: Mikkel Østergaard / Scanpix Denmark

Danmark har planer om å sende sin største turistattraksjon, Den Lille Havfrue, til Shanghai. Selv om ikke alle turistene er glade for at havfruen forsvinner fra sjøkanten ved Langelinie i København, synes danskene det er greit å sende havfruen til Kina.

Hør turistenes reaksjoner : - Som å ta Eiffeltårnet ut av Paris

Klaus Bondam, leder for Københavns teknikk- og miljøutvalg, sier til NRK at H.C. Andersen ville hatt sans for denne satsingen.

Foreløpige beregninger viser at den danske paviljongen vil koste 150 millioner danske kroner. Den vil inkludere 1500 sykler og et stort basseng fylt med vann som skal fraktes inn fra København. Den danske tilstedeværelsen på neste års verdensutstilling har et klart motiv: Danskene vil markere seg som en potensiell arrangør i 2020.

Langvarig reise

Natt til første nyttårsdag 1992 ble "Sinnataggen" stjålet.

Natt til første nyttårsdag 1992 ble Sinnataggen stjålet fra Vigelandsparken. Nå skal kanskje Sinnataggen ut på tur igjen.

Foto: Bendiksby, Terje / Scanpix

Norge vil som Danmark bruke en av hovedstadens mest kjente turistattraksjoner for å markedsføre landet. Hvis Sinnataggen blir sendt til Kina neste sommer, vil han bli borte fra mai til oktober neste år.

Sinnataggen har helt ufrivillig vært på tur før. Statuen ble stjålet nyttårsaften for 17 år siden, men ble funnet igjen to uker senere. Vigelandsmuseet er ikke sikker på om de har lyst til å låne ut den ubestridte stjerna i parken fra mai til oktober i 2010.

- Tanken er absolutt interessant, men jeg tror vi må si at vi må vurdere henvendelsen når den kommer, på lik linje med alle henvendelser vi får om lån av Vigelands skulpturer, sier Jarle Strømodden, leder for Vigelandsmuseet.

Kulturstrøm

  • Gustav Klimts siste maleri solgt på auksjon

    Maleriet «Portrait of Miss Lieser» av den østerrikske kunstneren Gustav Klimt ble solgt på auksjon i Wien for 30 millioner euro, som tilsvarer rundt 350 millioner kroner.

    Klimt startet på portrettet i 1917, og det skulle bli hans siste maleri før han døde året etter. Han fikk aldri gjort det helt ferdig.

    Maleriet var savnet i nesten 100 år før det dukket opp på auksjonshuset i Wien tidligere i år, skriver BBC.

    Det har vært flere debatter om hvem kvinnen på bildet er, og hva som skjedde med bilde under 2. verdenskrig.

    Auksjonsleder Michael Kovacek, co-administrerende direktør for Kinsky Auction House taler ved siden av Claudia Moerth-Gasser, Klimt Expert, i begynnelsen av en auksjon for den østerrikske kunstneren Gustav Klimts portrett ble auksjonert ut.
    Foto: Reuters
  • Begravelses-musikal basert på Løvlands sanger.

    I september kommer begravelses-musikalen «You Raise me up» på Lillestrøm kultursenter, i samarbeid med komponist Rolf Løvland, skriver de i en pressemelding.

    Musikalen er en romantisk dramakomedie som utspiller seg i et begravelsesbyrå. Lisa Stokke og Øyvind Boye Løvold spiller hovedrollene.