Hopp til innhold

42, 4 grader på Tynset

I natt var Tynset landets kaldeste, og "slo"Røros så vidt.

Tynset

Tynset så ut som en spøkelsesby i dag med sine 42,4 kalde.

Foto: Arne Inge Næss

- Fått merke kulda

Tynsetingene våknet i dag til bitende kulde, og med beskjed om at de i natt bodde på landets kaldeste sted.

- Tynset var kaldest i landet med 42,4 grader, sier statsmeterolog Terje Alsvik Valløe, og legger til; - De har virkelig fått merke kulda.

Tynset slo dermed så vidt "erkekonkurrenten" Røros med 0,3 grader.

Tynset

- Det er lenge siden vi har hatt det så kaldt, sier ordfører i Tynset som har sendt inn bildene.

Foto: Bersvend Salbu

- Like kaldt i Oslo

Ordfører Bersvend Salbu (SV) lar seg ikke skremme av at kommunen er kaldest i landet.

- Jeg er sikker på at det er mer behagelig her når det er 40 grader enn det er i Oslo med 20 grader. Dessuten er naturen på sitt peneste nå, sier han.

Salbu tror kulden er både positivt og negativt når kommunen skal markedsføres.

- Vi har stabile vintre, men du flytter jo ikke hit fordi det er 40 grader. Det er ikke da en går på ski, akkurat, sier han.

Men på sikt tror han at stabile vintre kan bli et konkurransefortrinn. Og han minner om at det er lenge siden det har vært så kaldt.

- Det er lenge siden den legendariske vinteren 1979 med under 50 minus. Det er nesten så en blir nostalgisk, sier ordføreren.

Få problemer

Ordføreren har fått få meldinger om problemer i den kommunale driften på grunn av kulda. Mens skoler og barnehager blir stengt i mange andre kommuner, holder de oppe på Tynset.

- Problemene går på biler som ikke starter, vann som fryser og bygg og anlegg som stopper. Men i den kommunale driften går det stort sett bra, sier han.

Søppelproblemer

Men kulda skaper store problemer for søppelhentingen. Fredag er det fjerde dagen på rad at søppelbilen ikke kjører. Kunder i Tynset, Alvdal og Holtålen får ikke levert søpla fredag.

Flere saker fra Innlandet