Hopp til innhold

Tvil om fruktkniven er drapsvåpenet

Krimteknikerne i politiet sier fruktkniven i Skøyen-saken, "kan være drapsvåpnet" og gir fire på en skala til seks på hvor sikre de er.

Åstedsbefaring Skøyen-drapet

Åstedsbefaring i Skøyen-drapet.

Den mye omtalte fruktkniven ble grundig gjennomgått da den andre uka i Skøyen-drapssaken startet mandag.

Fire knivvitner

Aktoratet førte fire av sine vitner, kriminalteknikerne Audun Kolstad og Steinar Eriksen fra Kripos, første rettsmedisiner Lennart Jonasson fra Statens Kriminaltekniska Laboratorium (SKL) i Linkoping og rettsmedisiner Lennart Braune fra Bundeskriminalamt (BKA) i Wiesbaden.

– Kan være drapsvåpenet

– Vi opererer med seks konklusjonsgrader i Kripos. At denne kniven er drapsvåpenet, mener vi har konklusjonsgrad fire. Det vil si at det kan være drapsvåpenet, sa Eriksen.

Han har gått av med pensjon etter at han arbeidet med saken.

Konklusjonsgrad en vil si at en gjenstand stammer fra den kriminelle handlingen.

Ikke nok

– Vi fant overensstemmende spor, men ikke nok til å konkludere sterkere enn at det kan være drapsvåpenet, sa han. Hans kollega Kolstad forklarte at det ble foretatt et prøvekutt med fruktkniven som politiet beslagla i tiltaltes leilighet.

– Det gjorde vi i det aktuelle ribbeinet ved siden av det eksisterende kuttet, men det brakte oss ikke videre. Vi måtte søke ytterligere fagkunnskap og kontaktet SKL og reiste over dit med ribbeinet og kniven, sa Kolstad. (©NTB)