Turgåer funnet omkommet

Kvinnen i slutten av 50-årene som var meldt savnet ved Tyinkrysset i Valdres er funnet død. Hun skal ha falt ned en fjellskrent, ifølge politiet.

Laster kart, vennligst vent...

LETEAKSJON: En person er savnet ved Tyinkrysset og det er søndag kveld satt i gang en leteaksjon.

Kvinnen gikk ut på fjelltur i 11-tiden søndag formiddag og var ventet tilbake til hytta hun var på i 17-tiden. Da hun ikke kom tilbake til avtalt tidspunkt, ble hun meldt savnet av mannen sin.

Politi, frivillige letemannskaper og helikopter ble raskt satt inn i søket etter kvinnen, og det var et helikopter som først observerte kvinnen fra lufta.

– Hun ble funnet av luftambulansen som fløy over stedet. De så en person som lå på bakken og vi fikk mannskaper inn i området og fikk bekreftet at det var personen vi søkte etter. Hun var omkommet på stedet, sier operasjonsleder hos politiet Innlandet, Arne Norevik.

Ifølge Norevik skal kvinnen ha gått tur i området nordvest for E16, mot et fjell som heter Skørsnøse. Tyinkrysset ligger i Vang kommune helt øverst i Valdres opp mot Filefjell.

Det skal ikke være noen merket sti i området hun ble funnet, så kvinnen kan ha kommet på villspor før hun skled og falt utfor fjellskrenten.

Kvinnen er hjemmehørende i Bergen.