Truet politi med pistol - dømt til fengsel

En kvinne i 30-årene fra Gjøvik er dømt til ni måneders fengsel for flere tilfeller av vold og trusler.

Kafe Kampen

PISTOL: Det var utenfor Kafe Kampen i Gjøvik at kvinnen hadde en pistol som hun rettet mot fem politibetjenter. Det viste seg å være en plastpistol.

Foto: Jorun Vang / NRK

Hun er blant annet dømt for å ha truet fem politibetjenter med pistol under en pågripelse i Gjøvik sentrum i september i fjor.

Episoden skjedde i bakgården til en kafe, og ifølge dommen ropte politiet flere ganger at kvinnen skulle legge fra seg våpenet. I stedet rettet hun det mot de fem politibetjentene.

Avfyrte et skudd

Politiet løsnet også et skudd for å få henne til å høre etter, kvinnen svarte da at hun bare hadde en lekepistol. Politiet rykket fram og fikk lagt henne i bakken.

I rettssaken forklarte kvinnen seg om hendelsen. Hun hadde ringt politiet og forklart at hun ønsket å levere et våpen. Hun hadde ruset seg i flere dager. Da hun oppfattet det slik at politiet ikke trodde på henne, «klikket» det for henne.

Politiet valgte å be om bevæpning da de fikk beskjed om at hun var på vei til politistasjonen og hadde våpen, fordi de kjente henne fra før.

Gjøvik tingrett mener at det ikke finnes tvil om at kvinnens handling var egnet til å fremkalle alvorlig frykt, sjøl om det ene våpenet var en plast replika og det andre våpenet manglet vesentlige deler. Politiet oppfattet situasjonen som svært truende.

Vold og trusler

Kvinnen er i tillegg dømt for vold og trusler mot tre menn og for skremmende oppførsel. Retten skriver om en av disse voldshendelsene at det bare var tilfeldigheter at fornærmede ikke ble mer skadet.

Kvinnen erkjente straffskyld på alle postene i tiltalen, bortsett fra en som gjaldt oppbevaring av narkotika.

Retten finner det formildende at kvinnen har tilstått og forklart seg utfyllende om hendelsene, noe som har forenklet etterforskningen. Kvinnen ble dermed dømt til ni måneders fengsel.