Hockey-oppsigelse til lagmannsretten

– Domstolen har tatt feil både på jus og faktum, hevder advokaten til den tidligere Lillehammer-treneren Tor Erik Nilsen. Nilsen tapte oppsigelses-saken i retten. Nå anker han.

Tor Nilsen i retten

TAPTE: Eks-trener Tor Nilsen i Lillehammer tapte i tingretten, men gir seg ikke.

Foto: Erlend Moe / NRK

– Dette kommer til å koste klubben masse, masse penger, sier Nilsens advokat Sigurd Klomsæt. Men så langt har saken kostet Nilsen mest.

Sør-Gudbrandsdal tingrett har i en fersk dom konkludert med at tidligere trener i Lillehammer Ishockeyklubb, Tor Nilsen, ikke får jobben tilbake. Han må også betale Lillehammer Ishockeyklubb saksomkostninger på drøyt 48.000 kroner.

Nilsen mente han ble usaklig oppsagt i januar og krevde å få jobben tilbake og erstatning fra klubben.

Sigurd Klomsæt

ANKER: Retten tar feil,mene advokat Sigurd Klomset som anker dommen mot Tor Nilsen.

Foto: Tom Ole Buaas

«Synes det er veldig leit»

– Han synes det er veldig leit og trist at han må ta en konflikt med mennesker og en klubb han har vært en del av i så mange år. Han synes det er nedverdigende at han blir utsatt for dette, sier Klomsæt.

Som spiller var Tor Nilsen sentral da Lillehammer ishockeyklubb tok sin til nå eneste NM-tittel i 1994.

Senere var han hovedtrener og sportslig leder i eliteserieklubben i ni år, fra 2006 til 2015, med gode resultater.

21. januar i år fikk han sparken.

Møttes i retten 12. juni

– Det kom som et sjokk. De ga meg en halvtime på å bestemme meg om jeg ville ta sluttpakke. Vi hadde vunnet sju-åtte kamper på rad, så det hele føltes veldig merkelig, sa Nilsen i retten for knappe to uker siden.

Ifølge klubben presset elendig økonomi dem til å bytte trener. Nilsen mener dette ikke er troverdig, og tror det er andre årsaker som ligger bak.

Nilsen mener han i realiteten var fast ansatt og at han derfor har rett til å få fortsette i jobben til saken er rettslig avklart.

Motpartens advokat, Joakim Augeli Karlsen, mener Nilsen ikke var fast ansatt, og at han derfor ikke har rett til å gjeninntre i stillingen.

Han sa også i retten at Nilsen fikk tilbud om annen trenerjobb i klubben, riktignok med en lavere lønn enn han hadde.

Joakim Augeli Karlsen, advokat for Lillehammer Ishockeyklubb
Foto: Erlend Moe / NRK

Tapte i tingretten

I dommen fra Sør-Gudbrandsdal tingrett heter det at Tor Nilsen tapte saken fullstendig. Retten mener Nilsen var å betrakte som midlertidig ansatt, og at han derfor kunne sies opp.

– Han har full anledning til å anke, og hvis han vil prøve saken en gang til så får vi bare vente å se hva retten sier, det sier Ketil Møller, styreleder i Lillehammer Ishockeyklubb.

Møller sier det er en trist sak for alle involverte parter, men mener dommen i tingretten viser at klubben har handlet riktig.

– Jeg mener vi har håndtert saken bra. Vi har hele tiden forholdt oss til vår advokat før vi har gjort ting. Tingretten har i ettertid uttalt at vi har handlet riktig i forhold til lover og regler, sier Møller.