Hopp til innhold

Tiltale klar etter Hornsjø-drapet

En 24-årig rumener er tiltalt for å ha drept Gert Olsen (54), hotellbestyrer og leder for en høyskole for utenlandske studenter. Drapet skjedde etter at han hadde holdt Olsens kone fastlenket i en bod.

Drap på Hornsjø høyfjellshotell

Drapet skjedde på Hornsjø høyfjellshotell 5.mars i år.

Foto: Sara Myhren Kornberg / NRK


Statsadvokaten har nå tatt ut tiltale mot ) for forsettlig drap, skriver Aftenposten.

Gert Olsen (54), bestyrer på Hornsjø høyfjellshotell i Øyer, ble funnet drept på hotellet 5. mars. Han var en av lederne i det som tidligere het Den Reisende Høgskole.

– Handlet i nødverge

24-åringen som nå er tiltalt holdt tidligere på kvelden Olsens kone, som var rektor på skolen, innesperret i en bod i tre-fire timer.

23-åringen som er siktet for drap på vei til rettsmøte

23-åringen som er tiltalt for drapet på vei til rettsmøte tidligere i år.

Foto: Geir Olav Slåen / NRK

Rumeneren erkjenner forholdet, men mener selv han handlet i nødverge etter det han beskriver som et basketak mellom Olsen og kona. I følge mannen forsøkte han da å komme kona til unnsetning.

- Min klient er av den oppfatning av at det var enten ham selv eller mannen, sier mannens advokat, Gunhild Lærum.

Mannen skal ha fryktet for å bli kastet ut av skolen.

Knivstikking etter krangel

Det var rett før midnatt 5. mars politiet i Gudbrandsdal politidistrikt fikk meldingen om en knivepisode på Hornsjø høyfjellshotell i Øyer kommune. Meldinga gikk ut på at flere var skadd.

Da politiet kom til stedet ble den da 23 år gamle Istrate pågrepet. Han bodde på hotellet og var elev ved Den reisende høyskolen, som holder til i og eier hotellet.

Etter en krangel skal 23-åringen ha knivstukket Olsen, som senere døde av skadene. Kona ble lettere skadet i hånda etter knivstikkinga.