Strenge sikkerhetstiltak for russen - sjekkes for dop og kniver

Rundt 8.000 russ ventes til landstreff på Lillehammer i helgen. 1.200 frivillige skal sørge for at det blir en trygg og sikker feiring.

Russetreff på Lillehammer

SJEKKES NØYE: Russen blir sjekket nøye før de kan komme innenfor porten på landstreffet i Lillehammer i helgen.

Foto: Jorun Vang / NRK

Treffet i Lillehammer har ikke opplevd alvorlige hendelser i løpet av de 20 årene de har holdt på, og de håper at den gode statistikken fortsetter.

Derfor blir russen møtt med strenge sikkerhetstiltak.

Sjekkes for engangsgriller og stikkvåpen

På vei inn på området blir alle sjekket nøye. Vaktene går gjennom innholdet i bilene og bussene som skal inn på området.

Russen blir kroppsvisitert og sjekket.

– Vi ser etter glassflasker, engangsgriller, slagvåpen og ellers ting som kan brukes til å påføre andre skade, sier Raymond Karstensen, som er en av de frivillige som er med og hjelper til.

Allerede i formiddag trillet de første bilene og bussene inn med russ på Birkebeineren Skistadion, klare for to døgn med russefest i Lillehammer.

Store forventninger til fest og moro

– Jeg har store forventninger. Jeg tror dette blir gøy, sier Anders Bjerknes.

Russestevne Lillehammer

FULL FEST: Bra stemning allerede tidlig på dagen fredag da de første russebilene rullet inn på Birkebeineren skistadion.

Foto: Arvid Torsgard / NRK

Over flere år har arrangøren hatt fokus på sikkerheten på landstreffet på Lillehammer.

– Det er selvfølgelig vanskelig å garantere for sikkerheten, men vi føler at vi har en av de bedre sikkerhetstiltakene på området, sier Lars Nes, som er leder for landstreffet i Lillehammer.

Stemningen var god på landstreffet og det var ingen sure miner fra russen fordi de måtte gjennom sikkerhetssjekk før de fikk komme inn.

– Det er bare et sikkerhetstiltak som er bra for alle. Det kan bli farlig hvis det kommer inn glassflasker og kniver inn på området her, sier Gabriel Wiig.

russ som fester, kontroll av russebil, kontroll av russ inn til treffet, diverse intervju FRA RUBRIKKTEKST: Russen som kommer til Lillehammer i helga, blir møtt med strenge sikkerhetstiltak.Treffet har ikke opplevd alvorlige hendelser i løpet av de 20 åra de har holdt på:::

1.200 FRIVILLIGE: 1.200 frivillige hjelper til for at rundt 8.000 russ skal ha en trygg feiring på Lillehammer i helgen.