Storhamar klar for sluttspillfinale mot Vipers

Den ferske europaligamesteren Storhamar gjorde jobben og er klar for sluttspillfinale i håndball etter 32–26 og 2-1-seier sammenlagt mot Sola.

I finalen venter tre ganger Champions League-mester Vipers, som siden 2017 har vunnet 28 strake sluttspillskamper. Den første finalekampen spilles i Kristiansand førstkommende tirsdag.

Storhamar og Sola fulgte hverandre tett i den første omgangen. Tross et lite Storhamar-overtak nektet gjestene å slippe taket, og sekunder før sidebyttet sørget Janne Håvelsrud Eklo for at rogalendingene bare var to mål bak til pause.

Etter sidebyttet holdt vertene standhaftig fast på ledelsen. Tross tre tominuttere og utvisning på Mia Solberg Svele nektet gultrøyene Sola lenge å komme helt ajour. Med et kvarter igjen utlignet imidlertid Sola til 23–23.

Mot slutten fortsatte lagene å følge hverandre, men noen sterke sluttminutter fra Storhamar sørget for at vertene tok seg til finale. (NTB)