– Jeg trodde de skulle drepe meg

LILLEHAMMER (NRK): Han var overbevist om at han skulle dø på en skogsbilvei ved Sjoa i Gudbrandsdalen. Men drosjesjåføren fikk kjempet seg løs og rømt fra overfallspersonene som kapret bilen hans.

Vidar Christian Kjær

FORSLÅTT: Drosjesjåfør Vidar Christian Kjær opplevde sitt livs mareritt da han ble overfalt på jobb.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

– Plutselig fikk jeg to armer rundt halsen i et jerngrep. Først skjønte jeg ingenting. Det var helt uvirkelig. Etterhvert forsto jeg at dette var virkelig, og at de ville gjøre alt de kunne for å ta meg. Jeg kjente dødsangsten, så jeg kjempet imot, sier Vidar Christian Kjær som i natt opplevde alle drosjesjåførers mareritt.

Det hele begynte som en vanlig tur da et engelsktalende par kom inn i Vidar sin drosje på Lillehammer. De ville til Dombås som er en relativt lang tur, men heller ikke uvanlig.

– De virket litt eksentriske. De var kanskje litt unormale kunder, men ikke på en skummel måte, sier drosjesjåføren.

Drosjesjåfør Vidar Christian Kjær er innlagt på Lillehammer sykehus.

– Kjempet alt jeg kunne

Passasjerne ville stoppe flere ganger for å røyke, og da de kom til Sjoa forteller Kjær at han fikkr beskjed om å kjøre bilen ned på en skogsbilvei ved elva. Da angrep de. Mannen som satt i baksetet skal ha tatt kvelertak på Kjær.

– Jeg kjempet alt jeg kunne, prøvde å få tak i hendene hans. Jeg prøvde å få vridd meg til siden så jeg kom ut av grepet, men det er ikke så lett i en bilstol. Men så fikk jeg krefter for jeg så for meg at barna mine kom til å miste meg, forteller han.

Vidar kom seg omsider ut av bilen. Mannen skal ha fulgt etter og truet med å skyte han. Men sjåføren kom seg opp på veien og fikk stoppet en bil, det ble redningen. Vidar ble kjørt til legevakta på Otta og deretter til sykehuset på Lillehammer. Til tross for basketaket er ikke de fysiske skadene så alvorlige, men drosjesjåføren er sterkt preget av hendelsen .

Kollegaer i sjokk

– I dag er det forferdelig. Alle er jo fryktelig lei seg og jeg tror noen er litt sinte også, for at noe slikt kan skje her, sier Line Merete Haugen, som er daglig leder i Taxi Lillehammer.

Drosjekapringa har vært dagens store samtaleemne blant kollegaene på Lillehammer, og de er synes det er vanskelig å forstå at noe slikt kan skje.

– Jeg blir ganske betenkt over sikkerheten og over hvor utsatt vi er. En vet aldri hva slags folk en har med seg. Det kan jo skje hva som helst, det fikk vi jo bevist i natt, sier Svein Erling Bugge som er drosjesjåfør på Lillehammer.

Line Merete Haugen

OPPRIVENDE: Det var en fæl hendelse, det sier daglig leder i Taxi Lillehammer, Line Merete Haugen, etter drosjeranet i Sel i natt.

Foto: Terje Gording Hong / NRK

Kaprerne kom seg nesten til Trondheim, så sa det stopp. Bilen gikk rundt og ble totalvrak. Da politiet kom til stedet var lå føreren av bilen fremdeles inne i drosjen, mens den kvinnelige passasjeren ble slengt ut av bilen da det gikk galt.

Begge ligger nå til observasjon ved St. Olavs hospital. De er ikke alvorlig skadd, og tilstanden betegnes som stabil.

Drosjen etter at kaprerne kjørte av veien med den.

TOTALVRAK: De to kaprerne endte ferden i Trondheim, der bilen gikk rundt. De er nå innlagt på St. Olavs hospital.

Foto: Malin Sveinsdotter Lystad / NRK