Slutt for hotellene i Kongsvinger

Det blir vanskelig å skaffe seg hotellovernatting i Kongsvinger i dagene som kommer. 24 står uten jobb etter at driftsselskapene til tre overnattingsbedrifter melder oppbud, skriver Glåmdalen.

Vinger Hotell stengt

STENGT HOTELL: Vinger Hotell er stengt etter at driftsselskapet har levert inn oppbudsbegjæring.

Foto: Ann-Kristin Moe

Dermed står Kongsvinger uten tilbud om hotellovernatting for første gang på svært mange år. Onsdag morgen leverte de to driftsselskapene Vinger Hotelldrift AS og Vinger Uvikling AS inn oppbudsbegjæring. Førstnevnte selskap driver Vinger hotell, mens Vinger Utvikling driver Königs Winger på festningen og Skansgården ved Vingersjøen.

Styreleder Arnt Mikalsen i driftsselskapene sier til Glåmdalen at Vinger Utvikling tilsammen har over 7 millioner kroner i gjeld til långivere og leverandører. De samme tallene for Vinger hotelldrift er 3,4 millioner i kassakreditt og gjeld til leverandører.

24 mister jobben

Mikalsen måtte i dag, med tungt hjerte, orientere 24 ansatte om at de mister jobben. I tillegg vil konkursen berøre en del innkallings- og ekstrahjelpere.

– Jeg synes det er veldig trist og leit at det har kommet til en slik situasjon at banken og selskapene ikke blir enige, sier Mikalsen til NRK.

Fortvilet styreleder

TRIST: Det har vært en tung og trist dag, innrømmer styreleder og hotellsjef Arnt Mikalsen.

Foto: Ann-Kristin Moe

Han innrømmer at det første driftsåret for det nye Königs Winger hotell har vært litt preget av voksesmerter, noe som har ført til stram likviditet.

– Det har vi dratt med oss inn i 2015, sier Mikalsen.

Nei fra banken

Hotellsatsingen i Kongsvinger har kostet dyrt. Planen var likevel å være gjeldfrie om fem år, og i følge Mikalsen er en god del av gjelda allerede nedbetalt. Men driftsselskapene og banken ble ikke enige om veien videre.

– Jeg så for meg at dersom en slik situasjon skulle oppstå, skulle jeg snakke med banken, kanskje få et par år avdragsfrihet eller se nærmere på nedbetalingstiden. Men vi ble ikke enige, sier Mikalsen.

Dermed måtte han i dag tidlig gå til det skritt å begjære oppbud i driftsselskapene.

– Det er min plikt som styreleder, dessverre.

Königs Winger hotell

KONKURS: Også hotellet på Kongsvinger festning, König Winger, ble i dag stengt som følge av konkursen.

Foto: Ann-Kristin Moe

Omsorg viktigst

Han håper at Kongsvinger ikke blir stående uten hoteller særlig lenge, men akkurat nå er han mer opptatt av de ansatte som står uten jobb.

– Det viktigste nå blir å vise omsorg og omtanke for alle mine fantastiske medarbeidere, og være der for dem. Det blir min første oppgave. Så får tiden vise hva som skjer videre, sier styreleder og innehaver Arnt Mikalsen.