Hopp til innhold

Slik husker vi 11.september

Det er fem år siden verden ble rystet av terrorangrepet mot USA. Se og hør hva folk i Hedmark og Oppland husker fra denne dagen.

World Trade Center i USA
Foto: Arkivfoto:SPENCER PLATT / Scanpix

 

- En grusom opplevelse

Slik beskriver Sissel Bakke fra Elverum det som skjedde 11.september for fem år siden. Bakke bor i USA, og huset hennes ligger bare en kilometer fra det amerikanske forsvarsdepartementet, Pentagon, som ble truffet av en av de kaprede flyene.

Sissel forteller at hun var på vei til en time hos sangpedagog da det første flyet traff  det ene tvillingtårnet i World Trade Center i New York.

-  Jeg husker at jeg og sangpedagogen min ble stående foran TVen og se. Tre timer, rett opp og ned, forteller Bakke.

Sissel Bakke beskriver det hun så som uvirkelig. Og i ukene etter angrepet tok hun omveier for å unngå å se skadene på Pentagon-bygningen.

- Jeg så kun TV-bildene. Det virker fjernere når du ser det på TV, sier hun.

Skildret TV-bildene på radio

Programleder i " Her og Nå" på P1, Henning Olstad fra Gjøvik, var i gang med forberedelsene til den dagens radiosending da han fikk nyheten om terrorangrepet mot USA. Med hjelp fra NRK journalist, Ole Torp, som befant seg i USA, fikk han fortalt norske radio lyttere hva som skjedde.

- Jeg satt i Studio på Tyholt og ledet sendingen. Ole Torp fulgte det hele på amerikansk TV, og beskrev til oss hva han så. Jeg husker godt beskrivelsen til Ole Torp, om at det så ut som en ildkule da det andre flyet traff tvillingtårnet, forteller Olstad.

Her kan du se hva folk på gata husker fra 11.september.