Hopp til innhold

Skogbrann i Trysil – ny innsats med brannhelikopter

Søndag formiddag ble et brannhelikopter satt inn i etterslukkingen av skogbrannen ved Trollberget sør i Trysil

Etterslukking brann Trysil

EN TIMES INNSATS: Det ble satt inn brannhelikopter søndag formiddag for å etterslukke skogbrannen i Trysil. I utgangspunktet skal ett helikopter holde på med slukking i en time.

Foto: Frode Meskau / NRK

Skogbrannen i Trysil ble oppdaget lørdag ettermiddag, og tre helikoptre ble satt inn i slukningsarbeidet. Mannskaper fra både brannvesen, sivilforsvaret og brannreserven fikk kontroll over brannen sent lørdag kveld, men har i hele natt jobbet med etterslukking.

Skogbrann kom ut av kontroll i Trysil: – Det så ikke pent ut

En times innsats

I formiddag ble det satt inn brannhelikopter, som skal dynke området, bekrefter Trond Joar Kjenstadbakk, brannsjef i Midt-Hedmark brann- og redningsvesen.

– Det vil bli innsats fra ett helikopter i dag, som i utgangspunktet skal holde på en times tid over området. Da vil områdene som er vanskeligst tilgjengelig bli prioritert, sier Kjenstadbakk.

Området der det brant i går, ligger veldig utilgjengelig til. Det er verken bilveier eller vannforsyning i nærheten, noe som gjør etterslukkingen vanskelig.

Kjører inn vanntanker

– I tillegg til å etterslukke, skal derfor brannhelikopteret sette ned to 1.000-liters dunker med vann til oss på bakken, som vi kan bruke til etterslukking. Det hjelper på, siden det er en kilometer til nærmeste vann, sier Kjenstadbakk.

I formiddag er rundt 20 personer fra sivilforsvaret, brannvesenet og Glommen skogeierforening i gang med manuell etterslukking i skogbrannens ytterkanter.

Manuell etterslukking av skogbrann Trysil

HAGEKANNE: Mannskap fra sivilforsvaret og Glommen skogeierforening driver nå med manuell etterslukking av skogbrannen i Trysil med hagekanner og bærbare vanntanker.

Foto: Frode Meskau / NRK

– Den manuelle etterslukkingen gjøres på den gode, gamle måten, med hagekanner, krafser og bærbare vanntanker, sier Kjenstadbakk.

Flere saker fra Innlandet

pride-flagg-tv-140624

Strømmet på TikTok: – Dere må vipse om dere vil ha mer homoflagg-brenning

Trafikkulykke Østerdalen Sladdet

To personer døde i trafikkulykke i Østerdalen