Hopp til innhold

Skaterne er lei av å vente

Ungdom i Gjøvik er lei av å vente på hvor skateparken i byen skal ligge. Et anlegg ble vedtatt i 2008, men etter flere runder er det bestemt at vedtaket oppheves.

Skatepark i Jernbaneparken

Dette møter skaterne i Jernbaneparken i Gjøvik. Nå ønsker Ungdomsrådet et permanent tilbud.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

– Vi har venta i mange år. Det er et stort ønske blant skaterne å få et eget anlegg og nå er det på tide at det skjer noe, sier leder for Gjøvik Ungdomsråd, Mads Fremstad.

Allerede i 2008 vedtok Gjøvik kommune å bygge et skateanlegg i Fredevika langs Mjøsa. Politikerne ønsket å lage et anlegg tilsvarende Koigen i Hamar, men da en rapport viste at støynivået ville bli så høyt at det ville måtte settes opp en to meter høy voll rundt anlegget, protesterte naboene.

Har fått et midlertidig anlegg

Skatepark i Gjøvik

Ungdomsrådet mener området rundt Jernbaneparken egner seg godt for en skatepark.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK
Skatepark i Gjøvik

De ønsker også et grøntområde som også andre kan ta i bruk.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK
Skatepark i Gjøvik

Mange ungdommer etterlyser et pemanent tilbud for skaterne.

Foto: Hanne Stine Kind / NRK

Nesten tre år etter at skateanlegget ble vedtatt vil kommunen nå oppheve vedtaket og sette i gang en prosess for å finne en permanent løsning på hvor skateparken kan ligge. Kommunen ønsker å finne en permanent løsning i løpet av 2011 eller tidlig i 2012.

– Nå som alternativet rundt Fredevika er skrinlagt er det først og fremst Jernbaneparken vi går for, sier Mats Fremstad.

Et midlertidig anlegg er satt opp i Jernbaneparken og i forige uke gikk kommunestyret inn for at Jernbaneparken også er deres foretrukne sted for et anlegg.

– Vi må avklare i løpet av året hvordan denne løsningen skal være, så vil det eventuelt bli bygging sommeren 2012, sier rådmann i Gjøvik, Trond Lesjø.

Et sentralt område

Jernbaneparken vil bli et sentralt område for skaterne. Mulighetene for en utbygging utover skateanlegget er også store.

– Det er i tillegg snakk om et grøntareal som flere kan bruke. Det er det beste alternativet slik jeg og vi ser det nå, sier Fremstad.

Fremstad og resten av ungdomsrådet ber nå om at politikerne behandler saken raskt og får fram et vedtak.

– I tida framover kommer vi til å være ute og snakke med folk og ha forskjellige kampanjer for skateparken, sier Fremstad.


Flere saker fra Innlandet