Hopp til innhold

Skatepark, nei takk

Anne Sofie Linnnerud og fem beboere vil bruke advokat for å slippe å få en skatepark som nabo i Fredevika i Gjøvik.

Anne Sofie Linnerud, Gjøvik.

Anne Sofie Linnerud og fem andre beboere vil bruke advokat for å hindre bygging av skateparken.

Foto: Dag Kessel / NRK


Kommunestyret har vedtatt skateparken,i Fredevika, men seks av beboerne gir seg ikke. Nå har de engasjert advokat for å få omgjort kommunestyrevedtaket .

Gjøviks Koigen

Kommunestyret i Gjøvik vedtok i desember å bygge en skatepark i betong i strandsonen i det populære friluftsområdet etter en lang og engasjert debatt.

Gjøvik-politikerne ønsker å følge sine kolleger i Hamar, og lage skatepark. Kommunestyrevedtaket i desember ble gjort med 26 mot 17 stemmer. Til tross for dette klare flertallet prøver nå seks av beboene å få omgjort vedtaket.

De etterlyser nabovarsel og en helhetlig strandsoneplan som er blitt lovet. De mener også de burde ha vært med på hele planleggingsprosessen.

Glad i ungdom, men

En av dem som har spleiset på advokat, er Anne Sofie Linnerud.

Hun er enig i at det er viktig at undommen får et sted å være og drive med meningsfulle aktiviteter

- Jo, det er kjempeviktig, og jeg er sånn for ungdommen. Jeg har jobbet med unge og ungdom i alle år., men dette er ikke den riktige plassen for et sånt anlegg. Det er anlegget jeg er imot. Ungdommen kan få drive i Fredvika så mye de vil, men et permanent skateanlegg i strandsona er vi imot.

Beboerne mener en skatepark vil føre til dårlige bademuligheter.

Linnerud vil ha anlegget lagt til parken.

Trist sak

Ungdommene som har kjempet for skateparken synes det er trist at beboerne vil endre et vedtak i et folkevalgt organ. Det sier Lisa Brattberg, nestleder i Gjøvik ungdomsråd.

- Jeg synes de burde akseptere vedtaket i kommunestyre om at skateparken skal ligge i Fredevika. Nå får de gi det en sjanse.

Lisa Bratberg, nestleder i Gjøvik ungdomsråd.

- Trist at beboerne vil prøve å velte et kommunestyrevedtak, sier Lisa Bratberg.

Foto: Dag Kessel / NRK

- Beboerne sier det vil føre til dårligere bademuligheter?

- Det kommer det absolutt ikke til å bli. En viktig grunn til at vi vil ha det der, er nettopp for å knytte byen til stranda. Og at det blir bademuligheter nær volleyballbane, basketballbane og skateparken. Vi prøver å få til sandstrand og bygge ut den badekulpen som er der fra før, så det blir bedre bademuligheter.

Flere saker fra Innlandet