Hopp til innhold

Skal ha tent på verneverdig bygård til 54 millioner – også tiltalt for mordbrann

En mann i slutten av 30-årene er tiltalt etter brannen i den verneverdige bygården i Hamar sentrum 26. januar 2022.

Bygningen var fra 1800-tallet. Brannen skal ha forårsaket brann- og røykskader for til sammen cirka 54 millioner kroner. Flere personer ble pågrepet og siktet etter brannen, men etter omfattende etterforskning har nå statsadvokaten tatt ut tiltale mot én mann.

– Gjennom denne etterforskningen så har vi også sett på tidligere forhold som kan knyttes til tiltalte. Det er årsaken til at vi nå står igjen med flere branner, sier statsadvokat Magnus Schartum-Hansen til NRK.

Han er derfor også tiltalt for en brann den 23. mai 2019 i Hamar. Ifølge tiltalen skal han ha tent på kjellerleiligheten han selv bodde i. Åtte personer oppholdt seg i huset, der flere barn og voksne lå og sov. Disse kunne omkommet dersom brannen ikke hadde blitt oppdaget eller varslet i tide, står det i tiltalten.

For dette er han tiltalt for den tidligere mordbrann-paragrafen. Han er også tiltalt for en brann den 5. april 2020 og en 15. januar 2020.

– Alle disse har utspring gjennom etterforskningen som vi gjorde av det forholdet som fant sted 26. januar 2022.

Forsvarer Marianne Darre-Næss sier til NRK at hun ikke ønsker å kommentere saken på nåværende tidspunkt. Mannen sitter i varetekt i Hamar fengsel.

Flere saker fra Innlandet