Sjekker skiføret på mobilen

Mobilen er i ferd med å bli skiløperens beste venn. Der kan de få siste nytt om hvor løypemaskinene har kjørt.

Sjekker skiføret med mobilen

Skiløperne på Sjusjøen setter stor pris på å få oppdatert informasjon om hvor det er best å gå på ski før de drar ut på tur.

Foto: Anne Storaunet / NRK

Tiden da føret ikke ble oppdaget før man var i løypa er over. GPS'er har blitt montert på løypemaskiner over hele landet, slik at skiløpere kan finne det perfekte sporet før de drar ut på tur.

Nå kan føret sjekkes ut på mobilen. En ny mobilapplikasjon gjør at skiløperne kan ha informasjon om skiløypene med seg i lomma.

– 15-16.000 skiløpere har lastet ned denne tjenesten til sin mobil så langt. Det viser at dette er det behov for, sier Bernt Bjørnsgaard, markedsansvarlig i Jacilla, som har utviklet tjenesten.

Se Tv-saken her (artikkelen forstetter under):

Video Sjekker føret på mobilen

Sammen med broren sin har han startet skisporet.no. En Internettside som har oppdatert preppestatus på 1500 langrennsløyper over hele landet.

– Det begynte fordi vi er veldig interessert i å gå på ski selv. Vi ønsker at folk skal få vite når løyper er kjørt opp, hvor mye snø det er og hvordan forholdene for skigåing er. Alt fra barnefamilier til birkebeinere bruker denne tjenesten, sier Bjørnsgaard.

– Vi har nye krav

Brødrene fra Lillehammer har 10-15 000 brukere på nettsiden hver dag. Men har ambisjoner om å doble antallet.

I løypene på Sjusjøen er det mange som setter pris på tjenesten.

– Det er en drøm å gå her. Det er genialt at jeg kan sjekke føret på mobilen. Folk i dag ønsker å ha kvalitet på løypene, og vi har nye krav til å bli oppdatert. Men det er kanskje litt luksus for de spesielt interesserte, sier skiløper Fredrik Storo.

Sjekker skiføret på mobilen

Over 300 GPS'er montert på løypebiler over hele landet.

Foto: Anne Storaunet / NRK