Hopp til innhold

Sjefen over alle sjefer

Det er ikke småtteri å være sjef for UKA-festivalen i Trondheim. Selv ikke for en staut øyværing på 23 år.

Årets UKA sjef

23 år gamle Torgeir Bryge Ødegården har tatt på seg jobben som UKA sjef i år. Det skal man ikke kimse av.

Foto: Veslemøy Christiansen / NRK

Fra 1. til 25. oktober i år arrangeres Norges største kulturfestival i Trondheim, nemlig UKA-09 . UKA har eksistert og gleda mang en student og ikke-student siden 1917. Her snakker vi kor, konserter, kurs og mye mer, rett og slett noe for enhver.

Supermann?

Da sier det seg kanskje selv at sjefen for dette må være en med superkrefter, et ryddig hode og et stort antall bein i nesa. Denne mannen finnes.

Årets UKA-sjef er en mann som ruver 1,96 meter over bakken. Altså nok til å ha full oversikt, i alle fall om vi skal tro sjefen selv, Torgeir Bryge Ødegården.

Ødegården er 23 år gammel og skikkelig øyværing. Han studerer ved NTNU i Trondheim, noe som også delvis forklarer hvorfor han har blitt årets UKA-sjef. Og valget har han ikke angret på.

- Det byr på mange utfordringer fordi man er borti så mye forskjellig. Alt fra booking av artister til oppussing av Studentersamfundet i Trondheim, dette er rett og slett veldig bra erfaring og veldig gøy, sier 23-åringen.

- Min sjanse

Og det var ikke bare bare å finne en sjef for et slikt arrangement.

- Det var to runder under valget. Første runde var jeg i Tokyo og fikk dessverre ikke blitt med, men ved neste runde var det ingen som stilte så jeg tenkte at dette må være min sjanse. Slik ble det "ordning", sier en ganske fornøyd Ødegården.

Og sjefen over alle sjefer sier det slett ikke er småtteri han styrer med. Det krever endel.

- Jeg har jo det overordna ansvaret for hele UKA-festivalen. Alt fra velferden til de som er med til det å faktisk representere og være festivalens ansikt utad, sier han.

Ordfører invitert

Ødegården er født og oppvokst i Øyer i Gudbrandsdalen. Nå som han sjefer over UKA, vil det få goder for bygda.

- I tradisjon tro inviterer vi ordførerne i hjemkommunene til de som sitter i styret. Derfor er selvsagt Mari Botterud i Øyer invitert.

Botterud selv var ikke snau i sin beskrivelse av arrangementet og sannsynligheten for at hun kommer er svært stor.

- Ja innen denne festivalen er både sommerferie og valg over, sist jeg var på UKA var det forferdelig moro og nå blir det jo enda bedre med lokale Torgeir i spissen. Det skal mye til for at jeg ikke dukker opp i Trondheim, sier Botterud.

Og selv om man ikke er student betyr ikke det at festivalen burde være utelukket. Tvert om.

- UKA har to sider, den ene er studentdelen og den andre er konsertsiden som er kanskje enda viktigere nå i nyere tid for de som ikke har studert der. Forrige lørdag booka vi en artist jeg tror svært mange vil ønske å se, sier han.

Så langt går alt etter planen, men Ødegården unner seg nå noen dager i ro og fred hjemme i Øyer.

- Det er endel som gjenstår to måneder før det braker løs, men nå tar jeg noen dager hos mor og far med god samvittighet vel vitende om at jeg har full kontroll, sier en stødig Torgeir Bryge Ødegård.