Hopp til innhold

Savnet kvinne funnet omkommet

Kvinnen i 70-årene ble borte etter en fjelltur i Svartåsfjellet i Vingelen i Tolga torsdag. Lørdag ble kvinnen funnet omkommet.

Innsatsleder Eivind Rian fra politiet om søket etter savnet kvinne (70). Kvinnen er savnet etter at hun ikke dukket opp etter en fjelltur til Svartåsfjellet i Vingelen i Tolga torsdag.

FRA SØKET: I tre døgn har politi og andre lett etter kvinnen i 70-årene. Nå er hun funnet omkommet. Eivind Rian er en av flere innsatsledere som har ledet søket.

Foto: GEIR OLAV SLÅEN / NRK

Kvinnen i 70-årene som ble borte etter en fjelltur til Svartåsfjellet i Vingelen i Tolga er funnet omkommet. De pårørende er varslet, og blir ivaretatt.

Det melder Politiet i Innlandet lørdag kveld.

Kvinnen ble funnet av mannskaper fra Røde Kors, og andre frivillige som deltok i søket etter savnede. Politiet mottok melding om funnet cirka klokken 15.21.

– De gjorde funnet i en myr/elv i søksområdet de var tildelt, opplyser operasjonsleder Arne Norevik i politiet.

Avdøde blir hentet ut av mannskaper fra Røde Kors og Politiet.

– Området den avdøde ble funnet i krever at uthentingen skjer manuelt, da det ikke er mulig å komme inn med ATV eller andre hjelpemidler, sier Norevik.

Det var torsdag ettermiddag at kvinnen ble meldt savnet av familien, etter at hun ikke kom tilbake fra turen. 70-åringen hadde skrevet i en turbok på toppen, som var siste spor etter vedkommende.

Kommunalt kriseteam i Tolga kommune bistår med råd og veiledning til de som har vært involvert i leteaksjonen.

Flere saker fra Innlandet