Hopp til innhold

Nye funn i trippelvoldtektssaken: – Risikerer 21 års fengsel

Den trippelvoldtektssiktede Elverumsmannen risikerer inntil 21 års fengsel etter funn av nye filmer som skal vise svært brutale voldtekter. Han ble mandag varetektsfengslet for fire nye uker.

Trippelvoldtektssiktet risikerer 21 års fengsel

Politiadvokat Henning Klauseie forteller om en svært alvorlig siktelse mot Elverumsmannen.

Foto: Mette Finborud Børresen / NRK

Det var i midten av mars at politiet slo til mot en mann i midten av 30-åra fra Elverum. Han ble siktet for å ha dopet ned og voldtatt tre kvinner, deriblant sin nå avdøde kone.

Mannen har hele tida nektet straffskyld.

Nye overgrep

I forbindelse med pågripelsen beslagla politiet store mengder datafiler. Totalt er det snakk om 1100 filmer. Lenge var mannen siktet for tre voldtekter mot tre ulike kvinner.

Nå blir siktelsen utvidet. En gjennomgangen av datafilene har avdekket to nye voldtekter. En av voldtektene er så grov at det kan kvalifisere til 21 års fengsel, sier politiadvokat Henning Klauseie:

Voldtekter som er begått på en særdeles krenkende måte eller er særlig smertefulle for fornærmede har en strafferamme på inntil 21 års fengsel, sier Klauseie.

Han vil ikke gå i detalj om hva filmen viser, av hensyn til de involverte og etterforskningen.

Fire voldtekter filmet

Klauseie opplyser at politiet nå har filmopptak av fire av fem voldtekter. Per dato er det tre kvinner som politiet mener har blitt voldtatt av mannen. Men de utelukker ikke at det er flere de burde ha snakket med i denne saken:

– Vi har et ønske om å etterforske hans kontakt og omgang med kvinner de siste åra. Hvis det er personer som har opplysninger som vitner eller mener de har vært utsatt for noe, ønsker vi at de skal ta kontakt med politiet, sier Klauseie.

Politiet er fortsatt ikke ferdig med å gjennomgå det omfattende beslaget. De har nå gått igjennom 1100 filmer, men har fortsatt igjen flere harddisker.

– Vi kan derfor ikke utelukke at det dukker opp flere overgrep. Vi skal gjennomgå materialet nøye, sier Klauseie.

SE VIDEO: Politiet ser igjennom mannens harddisker:

Video Voldtekt i Elverum

Flere saker fra Innlandet