Ringsakerfjellet snart mest pop

Ringsakerfjellet ligger nå an til å komme på Norgestoppen på hyttesalg. Hyttesalget økte i fjor, etter en nedgang året før.

Hyttesalg på Sjusjøen i Norgestoppen

En undersøkelse, som Eiendomsmeglerforetakenes Forening har gjort, viser at Ringsakerfjellet nå er den mest gjeve hytteplasseringa i landet.

I Trysilfjellet, som til i fjor toppet salgsstatistikken i Norge, ble det bare solgt tre flere hytter enn i Ringsaker.

Sjusjøen trekker til seg mange som er glad i å gå på ski, fordi det ofte er tidlig vintersesong i området. Men hyttefolket vil også ha et bra tilbud ellers i året.

Det er ikke de store luksushyttene de fleste er ute etter, når de leter etter hytte i fjellet i dag. Gjennomsnittsprisen på hyttene i Ringsakerfjellet er på 1.5 millioner kroner, men det er fullt mulig å finne luksushytter her også.

– Jeg skulle ønske jeg hadde hatt råd til å kjøpe det jeg ville ha, men slik er det dessverre ikke, ler potensiell hyttekjøper Sissel Urdahl.

Nesten uendret pris siden 2007

En hytte på fjellet kostet omtrent det samme i fjor som i 2007. Prisene på fjellhytter har så å si stått uendret over en seksårsperiode.

I fjor var prisoppgangen på beskjedne 1 prosent, viser den årlige analysen av markedet for fritidsboliger på fjellet som Eiendomsmeglerforetakenes Forening (Eff) og FINN har utarbeidet.

– Prisutviklingen har nærmest stått stille siden 2007. Den samlede prisøkningen fra 2007 til og med 2012 er på 5 prosent, eller 83.000 kroner for gjennomsnittshytta, sier Leif J. Laugen, nestleder i Eff.

Han undestreker at hvis man regner inn den økte kjøpekraften, betyr det at prisene reelt sett har gått ned med 20 til 25 prosent i perioden.

Solgt 101 fritidsboliger i Trysil

I løpet av fjoråret ble det solgt 1.863 fritidsboliger på fjellet via megler eller advokat, mot 1.799 enheter i 2011. Det er en økning på 4 prosent sammenlignet med 2011.

– De stedene som topper listen er Hafjell, Trysil, Sjusjøen, Norefjell og Geilo. Disse stedene bekrefter sin posisjon. Dette inntrykket forsterkes ved at bare 20 kommuner står for over halvparten av salget av fritidsboliger på fjellet, sier salgsdirektør Johan Fredrik Høvås i FINN eiendom.

Landets dyreste fritidsbolig på fjellet i 2012 ligger på Norefjell og ble solgt for 9,5 millioner kroner. Så langt i år er den dyreste fritidsboligen solgt på Geilo for 8,9 millioner. I 2012 ble det solgt 101 fritidsboliger i Trysil, som er det høyeste antallet i en enkelt kommune. (©NTB)