Hopp til innhold

Råbillige jordbær

Nå får du kjøpt jordbær for ned til 7 kroner kurven!

Jordbær
Foto: Lise Åserud / Scanpix

Det varme været har ført til tidlig jordbærsesong i Hedmark. Nå flommer markedet over av store, røde og ikke minst billige jordbær.

- Det modnes bra om dagen, bekrefter jordbærprodusent Rune Haglund i Ringsaker.

For mye sol

Jordbærsesongen i Hedmark kom tidlig i år, med modne bær mellom en til to uker tidligere en det som er normalt. Rune Haglund har 120 mål med jordbær, og hadde håpet at sesongen kom noe senere.

- For mye sol er ikke bra. Nå risikerer vi overmodne bær fordi vi ikke rekker å plukke alt, og mindre fortjeneste, forklarer han.

For oss forbrukere, derimot, betyr det billige jordbærkurver rundt om i butikkene. I Oslo fikk du i helga kjøpt jordbær til under sju kroner kurven.

Krasj i markedet

Den tidlige jordbærsesongen i Hedmark, fører til at markedet nå er mettet. Grunnen til det er at bær fra Vestfold og Hedmark nå kommer på markedet samtidig. Vanligvis er Vestfold først ute med jordbær, deretter kommer bær fra Hedmark og så Trøndelag. At bær fra Vestfold og Hedmark er ute på markedet samtidig, vil gi oss forbrukere billig bær denne uka, ifølge Simen A Myhrene, tillitsvalgt for norske jordbær produsenter. Deretter vil prisene stige.

- Slik markedet er nå taper vi produsenter mellom 2-4 kroner for hver kurv vi selger, sier Haglund.

Men han er ikke i tvil om hvilke jordbær forbrukeren bør velge.

- Den fra Hedmark. Den er best og størst, smiler han.

Flere saker fra Innlandet