Hopp til innhold

Politiet undersøker dødsfall ved asylmottak på Toten

SKREIA (NRK): Politiet undersøker eventuell sammenheng mellom en voldshendelse og et dødsfall ved et asylmottak i Østre Toten. En person er siktet i saken.

Østre Toten statlige mottak, tidligere Stange skole, Skreia

DØDSFALL: Politiet arbeider med å få oversikt i saken, og vil ikke kommentere på når verken dødsfallet eller voldshendelsen fant sted.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Politiet fikk tirsdag melding om at en person ved Toten statlige mottak i Østre Toten er død.

I forkant av dødsfallet skal personen ha vært involvert i en voldshendelse ved mottaket. Politiet undersøker om det er en sammenheng mellom dødsfallet og hendelsen.

– Nå forsøker vi å få oversikt over hva som har skjedd, sier påtaleansvarlig Elena Lindstad til NRK.

Beboer på mottak

Den avdøde er en mann, men Lindstad vil ikke opplyse om alder eller nasjonalitet. Slik NRK forstår det var avdøde beboer ved mottaker, som ligger på Skreia i Østre Toten kommune.

Lindstad forteller at én person er siktet for kroppskrenkelse. Personen skal avhøres av politiet. Politiet har iverksatt etterforskning.

Linstad vil ikke på nåværende tidspunkt si om det er brukt våpen eller andre gjenstander i forbindelse med voldshendelsen.

Ordfører Østre Toten, Bror Helgestad

VURDERER KRISETEAM: Ordfører Bror Helgestad møtte NRK utenfor mottaket tirsdag kveld. Han og andre i kommunen vurderer nå om de skal sette inn kriseteam for å ivareta de som er berørt av hendelsen.

Foto: Anders Bakkerud Larsen / NRK

Kommunen vurderer kriseteam

Det gjøres nå flere undersøkelser i saken. Det er begjært obduksjon av avdøde, og en foreløpig obduksjonsrapport vil trolig være klar i løpet av uka.

Politiet jobber med å varsle de pårørende.

– Vi jobber nå både med å finne og varsle avdødes familie, sier Lindstad.

Ordfører i Østre Toten, Bror Helgestad, sier til NRK at han er kjent med hendelsen.

– Det som er viktig for oss nå, er å ta vare på innbyggerne våre, sier han.

Helgestad sier kommunen nå vurderer om de skal sette kriseteam fra onsdag morgen.

– Vi har folk med fagkompetanse for å ta vare på personer i vanskelige situasjoner. Vi ser an om dette er aktuelt til i morgen, sier Helgestad.

Flere saker fra Innlandet