Hopp til innhold

Pengesluket Briskeby

Hjemmebanen til HamKam, Briskeby gressbane, er blitt et økonomisk mareritt for Hamar kommune.

Briskeby gressbane.

Briskeby gressbane, bygd for eliteserien. Nå spilles det 2. divisjonskamper på den flotte fotballstadion.

Foto: Knut Sveen / NRK

Ved juletider måtte kommunen ut med over 50 millioner kroner for å redde selskapene som drifter Briskeby gressbane .

- Briskeby-utbyggingen har vært rotete og langt mere kostbar enn politikerne ble forespeilet, sier Dag Jørgensen som er ansatt som ryddegutt i Briskeby-selskapene. Nå står stadion der; halvferdig på grunn av finanskrisa.

Video Kritisk for Briskeby

Rotete og kostbar

Denne uka informerte han formannskapet om at nye 60 millioner må på plass for å unngå en dyr konkurs.

Jørgensen har skaffet oversikten Hamar-politikerne sjøl ikke har. Den økonomiske ryddegutten har avdekket at Briskeby-utbyggingen har vært rotete og langt mere kostbar enn politikerne ble forespeilet.

Dag Jørgensen.

Ryddegutt Dag Jørgensen

Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Bygd for eliteserien

Nye Briskeby gressbane ble bygd for et eliteserielag som skulle skaffe inntekter fra evenementer, arrangementer og VIP-er.

I dag står 1300 kvadratmeter VIP-anlegg tomt. HamKam spiller i 2. divisjon og klarer ikke en gang å betale den allerede sterkt reduserte baneleia på 800 000 kroner.
Eiendomsselskapet som skulle skaffe leietakere, har ikke klart å skaffe store inntekter og gikk 18 millioner kroner i underskudd i fjor. Skal Briskeby reddes ,må politikerne ut med 60 millioner kroner.


85 mill. i minus

Onsdag i denne uka fikk formannskapet informasjon om et underskudd på 85 millioner kroner bare i fjor. Gjelda er på 150 millioner kroner. Den må kommunen betale ved en konkurs fordi politikerne har stilt garantier gjennom selskapet Hamar Energi Holding. Spørsmålet er om politikerne har råd til å la være å bevilge nye 60 millioner.

Leietakeren HamKam har også vært i pengeknipe og unngikk i fjor såvidt konkurs.

Flere saker fra Innlandet