Superhoppa Lannem Silje vant Norsk Travderby

Dovreekspressen, som hesten kalles, forsvant tidlig fra konkurrentene og vant Norsk Travderby med en kilometertid på 1.23,2. som er ny norgesrekord.

Lannem Silje vant Norsk Travderby

Lannem Silje vant VG Norsk Travderby for kaldblodshester.

Foto: Eirik Stenhaug / NTB scanpix

Den unike hoppa tok med dette sin 23. strake seier, og kunne innkassere 750 000 kroner til eier og trener Ola M. Skrugstad fra Dovre. Storfavoritten var nesten 100 meter foran neste hest i mål.

Skrugstad sier han var spent, sjøl om alle ventet at hesten skulle vinne.

– Storfavoritter kan stoppe de også, sier en lettet og glad eier.

Lannem Silje har de siste 13 månedene kjørt inn over tre millioner kroner, og det var før den siste premiepotten på 750 000 kunne legges til.

– Jeg har bruk for penga jeg, de er velkomne og kjærkomne, sier Skrugstad.

Hesten er så snill og trivelig på alle måter. Er du i dårlig humør så kan du bare ta deg en tur med henne, da forandrer det seg ganske fort.

Eier og trener Ola M. Skrugstad om Lannem Silje

– Ikke til å tro

Hesten var storfavoritt før løpet, noen oddsen på 1,5 ga klart uttrykk for. Lannem Silje har nå vunnet det som kan vinnes av en fire år gammel kaldblodstraver, i Norge og Sverige. Den er også i ferd med å slå alt som finnes av rekorder, også hesten Moe Odins rekord på 24 strake seiere.

– En skulle ikke tro at en fireåring skal kunne gå 2600 meter på 1,23,2 sa den meget erfarne kusken Tor Wollebæk, etter løpet.

Trener som Therese Johaug

Eier Ola M. Strugstad sier han trener hoppa hardt, hardere enn han ville ha trent en hingst. Og han sier den raske hesten trener som en langrennsløper. Det er viktig å bygge opp styrke først, så fart, mener han.

– Sånn sett ligner Lannem Silje på Therese Johaug, sier han til Aftenposten.