Nye tyskere på Glomma

Tyske kanoturister måtte reddes fra Glomma mandag. Nå er samme turselskap på elva igjen med en ny gruppe ungdommer. Uansvarlig mener redningsmann.

Kano funnet på Glomma
Foto: Bjørn Anders Sørli / NRK

Ei ny gruppe med tyske ungdommer skal ha kommet til Elverum for å padle kano på Glomma.

Stor vannføring

Arrangøren er den samme som stod for kanoturen mandag kveld, da en stor redningsaksjon ble satt igang etter at kanoer veltet i Glomma. Kanoturistene ble funnet etter at helikopter, politi og brannvesen lette i et større område etter 11 kanoer og 27 ungdommer pluss fire ledere.

Vannføringa i Glomma er stor, men mandagens erfaring hindrer ikke det tyske reiseselskapet i å prøve seg med en ny gruppe ungdommer. I følge politiet er de allerede på plass, uten at politiet foreløpig vil stoppe dem.

- Vi vil eventuelt vurdere det, men på nåværende tidspunkt er det ikke aktuelt å gjøre annet ennn å oppforedre ledelsen til å ta ansvar for dem de har med i gruppen, sier politijurist Helge Eidsvaag.

- Fri natur

- Å benytte seg av natur er jo fritt. Det er opp til ledelsen av gruppen å vurdere hvordan forholdene er, sier Eidsvaag.

Den tyske turarrangøren , som i følge politiet nå altså har tatt imot en ny gruppe ungdommer som skal padle på Glomma, skal ha arrangert slike turer i 10 år.

Varabrannsjef Odd Magnar Opgård i Midt-Hedmark brann og redningsvesen håper de tyske turistene har tatt lærdom av hendelsen mandag.

- Vi har jo ikke stor kunnskap om padling , men slik vannstanden er i Glomma dags dato, så mener jeg at nye kanoturer er uansvarlig akkurat nå, sier Opgård.