Hopp til innhold

Disse to kan redde regnskogen

En norsk gitar laget av norsk tre, kan være med å redde regnskogen. Det er i alle fall intensjonen til gitarmaker Øystein Husemoen på Lillehammer.

Gitarserien Norwegian Wood

Slik ser den helnorske gitarserien Norwegian Wood ut. Disse to kan med andre ord redde regnskogen. – Man må ikke ut i jungelen, sier gitarmakeren.

Foto: Lars Erik Skrefsrud / NRK

Og nettopp fordi Husemoens Gitarmakeri kun bruker norsk treverk, får han full støtte fra Regnskogfondet. Et fond som musikeren Sting etablerte i 1989. Flere tror at fondet vil ha stor glede av den norske gitaren.

– Så vidt vi vet er dette første gangen en gitarserie lages helt uten regnskogstømmer. Her har vi da en norsk produsent som er pioner internasjonalt og som får alles støtte. Denne vil nok Sting prøve ut, sier Nils Hermann Ranum, avdelingsleder i Regnskogfondet.

SE VIDEO LENGER NED I ARTIKKELEN

Kjendiser med norsk tregitar

Flere kjente musikere har allerede skaffet seg den helnorske gitaren, Norwegian Wood. Blant kjendisene på lista er blant annet Årets Spellemann Jarle Bernhoft, Lilyhammer-skuespiller og gitarist Little Steven og Mark Knopfler.

Dersom Sting også skulle ønske seg noe Norwegian Wood å spille på, skal nok det la seg gjøre.

– Hvis Sting ringer og vil ha en slik gitar så skal han nok få det, sier gitarmaker Husemoen.

(Saken fortsetter under innslaget)

– Dette viser at det går anann

Treverket er altså norsk, og noe er også så kortreist at det hele stammer fra ei Osp på Biristrand. En slik gitar fra Husemoens gitarmakeri kan altså være med å redde regnskogen.

– Vi viser med denne gitarserien at det er mulig å få det til uten å måtte gå i jungelen, sier Husemoen.